Prof.Dr. Kemal Üçüncü, Oda TV'de kaleme aldığı yazısında Danıştay'ın Andımız kararını değerlendirdi. Üçüncü, bu kararın alınabilmesi için Türk milletinin savaş meydanında yenilmesi gerektiğini belirterek, "Hangi savaşta yenildik bilmiyoruz? Bu mütareke nizamının arkasında hangi güç duracak? Onu Türk milletine kim adına uygulayacak merak ediyoruz. " dedi.

Prof. Dr. Kemal Üçüncü ODA TV'de dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Danıştay'ın Andımız kararını değerlendiren Üçüncü, "MEB, Danıştay bu kararı alabilmesi için Türk milletinin savaş meydanında yenilmesi gerekir." dedi.

Üçüncü, "Hangi savaşta yenildik bilmiyoruz? Bu mütareke nizamının arkasında hangi güç duracak onu Türk milletine kim adına uygulayacak merak ediyoruz." derken, şu ifadeleri kullandı; "Silivri sürecinin bir benzerini yaşıyoruz. Tarikat, cemaat enternasyonalizmi, Siyasal İslam öteden beri Türk kimliğine 'bizce malum olan' sebeplerden dolayı karşıdır. Erol Güngör bunu çok önceden tespit etti:

'Bu manada İslamcılık şimdiye kadar hep hâkim milliyete karşı hoşnutsuzluğunu doğrudan doğruya belirtemeyen etnik azınlıkların ideolojisi olmuştur. Bunların maksadı İslam ülkeleri arasında birlik sağlamaktan ziyade kendi yaşadıkları ülkedeki milliyetçi politikayı nötralize etmektir. Bu azınlıklar ayrılıkçı bir politika takip edecek kadar kalabalık ve güçlü olduklarını hissettikleri an kendi istikametlerinde bir milliyetçilik hareketi açmaktan hiç geri kalmazlar; böyle bir güce erişemedikleri müddetçe İslam davasının şampiyonu olarak görünürler.'

Bunların üstadı da 'Türküm doğruyum' dersen başkası da 'Kürdüm ben senden daha doğruyum' diye hikmet incileri saçardı. Sanki 'Türküm doğruyum demek ötekini inkâr etmek demek.' Aynı adamlar İngiliz ve Amerikan pasaportu alırken Kraliçeye ve Amerikan bayrağına yemin etmekte hiçbir beis görmezler."

Editör: TE Bilişim