Ciddiye alınmayacak

Olağanüstü yapılan toplantıda Trump'ın sözde barış planının tamamen reddedildiği ve ciddiye alınmayacağı duyuruldu.

Arap Birliği Olağanüstü toplantısına Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ta katıldı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas toplantıda Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planını reddettiğini hatırlatarak, Kudüs'ü satan veya Kudüs'ten vazgeçen biri olarak tarihe geçmeyeceğinin altını çizdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ayrıca ABD’nin Filistin’in dostu olamadığını ve Trump'la da görüşmeyeceğini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ABD'nin Yüzyılın Anlaşması planına dair daha önce yaptığı bir açıklamada Filistin davasını tasfiye etmenin amaçlandığı bu plana karşı, Arapların ortak tutumu olması gerektiğini ve 2012’deki Arap Barış Girişimi’ne bağlı kalınması gerektiğini söylemişti.

Ne Olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Filistinlilere iş ve para yardımı sözü vererek, Kudüs’ün İsrail başkenti olduğunu açıklamıştı.

Trump , yapılan anlaşmaya 'Yüzyılın Anlaşması' dedi. Tek tarflı planda Kudüs’ün bölünmeden İsrail´in başkenti olacağı vurgulamış.

ABD Başkanı Donald Trump, iki tarafında barış istediğini söyleyerek, gelecekte Filistin devletinin kurulacağını açıklamıştı. Trump, Kudüs, bölünmeden İsrail´in başkenti olacağını söyleyerek, bunun küçük bir olay olduğunu, bunu zaten kendisinin yaptığını açıkladı. ABD’nin çizilen bu haritayı tanıyacağını sözlerine ekleyen Trump, İsrail devletinin hiçbir şekilde tehlikeye düşmeyeceğini sözlerine eklemiş, İran ile nükleer anlaşmadan çekilmenin ABD için en önemli işlerden biri olduğunu söyleyen Trump Filistinliler için daha çok şey yapması gerektiğini hatırlatarak, yoksa bunun adil olmayacağını söylemişti.

Trump, Filistinliler için bağımsız bir devlet kurulacağını, başkentinin ise Doğu Kudüs olacağını açıklamıştı.

Filistin halkına sürekli yalan söylendiğini, sözlerin tutulmadığını, hatırlatan Trump, kurulacak yeni Filistin’de toprakların iki katına çıkacağını, başkentte de ABD büyükelçiliğin olacağını sözlerine eklemişti.

Editör: TE Bilişim