Asgari ücrette yeni süreç başlıyor

Asgari ücrette yeni süreç başlıyor
Çalışma Bakanı Işıkhan, asgari ücretle ilgili sürecin salı günü başlayacağını duyurdu. Kamu personel sisteminin sorunları masaya yatırıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili sürecin salı günü başlayacağını açıkladı. Işıkhan, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Kamu Personel Sisteminin Güncel ve Hukuki Sorunları Sempozyumu'na katıldı. Sempozyumda, kamu personel sisteminin güncel sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

Bakan Işıkhan, Memur-Sen'in yalnızca kamu görevlilerinin haklarını geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda uluslararası düzeyde mazlumların sesi olduğunu vurguladı. Memur-Sen'in, emperyalist güçlerin etkisinde kalmadan uluslararası sendikacılık anlayışını benimseyen bir yapı olduğunu dile getirdi. Işıkhan, Türkiye'nin güçlenmesi ve ekonominin büyümesi için ortak hedefler etrafında çalıştıklarını belirtti.

Sempozyumda, kamu görevlilerine ayrılan bütçenin sürekli artırıldığını ifade eden Işıkhan, kamuda nitelikli hizmetlerin sağlanması için gerekli adımların atıldığını söyledi. Ayrıca, kadınlara yönelik başörtüsü yasağının kaldırılması gibi önemli reformların hayata geçirildiğini de ekledi.

Bakan Işıkhan, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, asgari ücretle ilgili süreç hakkında detaylı bilgi verdi. "Asgari ücretle ilgili süreci salı günü başlatıyoruz, öncelikli gündemimiz asgari ücret" dedi. Bu açıklama, kamu çalışanları ve işverenler arasında merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.