Aşı karşıtlarından İzmir'de miting hazırlığı

Aşı karşıtlarından İzmir'de miting hazırlığı
Aşı karşıtlarından İzmir'de miting hazırlığı dikkat çekti.

Aşı karşıtlarından İzmir'de miting hazırlığı! İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı'dan tepkiİzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Lütfi Çamlı, aşı karşıtlarının, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de de miting hazırlığında olmasını değerlendirdi.

Çamlı, "Topluma verilmek istenen mesaj, bilim ve akıl dışıdır. Buna alet olmamak gerekiyor" dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Lütfi Çamlı, aşı karşıtlarının, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de de miting hazırlığında olmasını değerlendirdi. Çamlı, "Topluma verilmek istenen mesaj, bilim ve akıl dışıdır. Buna alet olmamak gerekiyor" dedi.

Aşı karşıtlarının oluşturduğu 'Büyük Uyanış Hareketi', İstanbul ve Ankara'nın ardından bu kez İzmir'de, 17 Ekim Pazar günü miting düzenleme kararı aldı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı, mitingi ve aşı karşıtlığını değerlendirdi. Çamlı, "Öncelikle genel olarak baktığımızda aşı, 20'nci yüzyılda halk sağlığı biliminin en önemli keşiflerindendir. Aşıyla her yıl enfeksiyon ve salgın nedeniyle milyonlarca kişinin ölmesine veya sakat kalmasına engel olmaktayız. Keza 20'nci yüzyılda kitlesel ölümlere yol açan birçok hastalığı günümüzde görmüyorsak bu aşı sayesinde olmuştur. Dolayısıyla aşının etkinliği, koruyuculuğu, insan yaşamına sağladığı önem tartışılmaz. Hekimler bilimden yana tavır koymuştur her zaman. Bilimin ışığında yürümeyi tercih etmişlerdir. Baktığımızda aşı karşıtlarının şu anda savunduğu argümanların hiçbirinde bilimsel bir kanıt yoktur. Tamamen kanıtı olmayan birtakım inançlarla toplumu yönlendirme çabaları vardır ki sanırım asıl tehlike burada" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.