Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı: Soruşturma derinleşiyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, avukat Rezan Epözdemir, 14 Ağustos 2025 pazar günü sabahı 05.45 sıralarında "rüşvet", "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım" ve "siyasal ve askeri casusluk" suçlamalarıyla gözaltına alındı. İşyeri ve evinde eş zamanlı arama gerçekleştirildi. 4 günlük gözaltı süresince emniyette ifadesi alınmayan Epözdemir, dün öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi ve savcılıkta ifade işlemleri 17.00 sıralarında başladı. Ancak, telefonunun şifresi çözülemedi.
Savcılık, gece yarısından sonra tamamlanan ifadelerin ardından Rezan Epözdemir'in "rüşvete aracılık etmek" suçundan tutuklanmasını, diğer suçlamalar için ise yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasını talep etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, rüşvet suçundan tutuklama kararını verirken, terörle ilgili suçlamalardan yurt dışı çıkış yasağı talebini reddetti. Rüşvet suçlamasıyla gözaltına alınan ve Bakırköy Adliyesi’nde yazı işleri müdürü olarak görev yapan dönemin savcısı C.Ç.'nin katibi K.Y., etkin pişmanlık ve ikrarı nedeniyle serbest bırakıldı. Hakimlik sorgusu 04.00 sıralarında sonuçlandı.
Epözdemir'e yönelik "terör örgütüne yardım", "askeri ve siyasal casusluk" suçlamalarıyla ilgili savcılıktan hakimliğe gönderilen sevk yazısında, soruşturmanın derinlemesine süreceği ve başka kişilerle bağlantılarının araştırılacağı belirtildi. Yazıda, şüphelinin 21 Haziran 2014 tarihinde Michael RUBIN ve Dan ARBELL isimli yabancı uyruklu şahıslarla bir yemekte bulunduğu, bu şahısların Amerika ve İsrail istihbarat servisleriyle bağlantılı olduğu ve Türkiye aleyhine faaliyet yürüttüğü değerlendirildi. Ayrıca, Epözdemir'in FETÖ/PDY suçlamasıyla işlem yapılan şahıslarla da görüştüğü tespit edildi. Sevk yazısı, delil toplama sürecinin devam ettiğini ve şüphelinin atılı suçları işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunu, ancak adli kontrol tedbirinin bu aşamada yeterli olmadığını belirtti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar ise Epözdemir'in telefonlarının MİT yardımıyla çözülmesinin planlandığını ve şifrelerin kırılması halinde yargıdaki kirli ilişkiler ağının çözülebileceğini iddia etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.