Ereğli Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi: 705 işçiye yüzde 23 zam

Ereğli Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi: 705 işçiye yüzde 23 zam
Karadeniz Ereğli Belediyesi, 705 işçisine yüzde 23 maaş zammı ve sosyal hak artışı içeren toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, belediyeye bağlı Personel Limited Şirketi'nde çalışan 705 işçiyi kapsayan yeni bir toplu iş sözleşmesi imzalandı. 1 Temmuz 2025 - 31 Aralık 2026 dönemini kapsayan sözleşme, işçilerin maaşlarına yüzde 23 oranında zam getirirken, sosyal haklarında da önemli iyileştirmeler sağladı.

Sözleşme, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş tarafından imzalandı. İmza törenine Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, Şube Mali Sekreteri Recep Köksal, başkan yardımcıları, müdürler ve işçi temsilcileri katıldı. Sosyal haklardaki artış oranı yüzde 34 ile yüzde 170 arasında değişiklik gösterdi.

Belediye Başkanı Posbıyık, yaptığı açıklamada ülke ekonomisinin zorlu koşullarına rağmen ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirtti. Özellikle Erdemir'in 'Özel Endüstri Bölgesi' olması nedeniyle yıllık 400 milyon TL kayıp yaşadıklarını ve mahkemede olan elektrik tüketim vergisi gelirlerinin askıya alındığını dile getirdi. Sendika Başkanı Karataş ise uzlaşma içinde gerçekleşen görüşmelerden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tüm çalışanlara hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.