Şehit Ailelerinden Özgür Özel’e Tepki

Şehit Ailelerinden Özgür Özel’e Tepki
“Duyduk ki Özgür Özel şehit ailelerinin temsilcilerinin de o ‘BOP’ komisyonunda bulunmasını önermiş. Niyeti iyi olsa da gaflettir!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de kurulması planlanan “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu”na şehit aileleri ve gazilerin temsilcilerinin de dahil edilmesini önerdi. Özel, bu öneriyi demokratik katılımın artırılması ve toplumsal uzlaşıya katkı sağlanması amacıyla sundu.

Ancak bu öneri, şehit yakınları cephesinde sert tepkiyle karşılandı. İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Akbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özel’e yönelik eleştirilerde bulundu.

“Duyduk ki Özgür Özel şehit ailelerinin temsilcilerinin de o ‘BOP’ komisyonunda bulunmasını önermiş. Niyeti iyi olsa da gaflettir! Milletin Meclisi’nde üniter devleti ve Cumhuriyeti tartışmak, yatak odamızda namusumuzu tartışmaktır! Biz bunu asla kabul etmeyiz!”

whatsapp-image-2025-08-14-at-12-23-27.jpeg

Akbaba, sözlerinde “BOP Komisyonu” ifadesini kullanarak bu yapının, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini tartışmaya açabileceğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.