Erdoğan: Terörsüz Türkiye'yi gerçeğe dönüştürmekle mükellefiz

Erdoğan: Terörsüz Türkiye'yi gerçeğe dönüştürmekle mükellefiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 24. yıl dönümünde 'Terörsüz Türkiye' hedefini vurguladı ve yeni katılan belediye başkanlarına rozet taktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 24. kuruluş yıl dönümü programında yaptığı konuşmada, 'Terörsüz Türkiye' sürecine değindi. Erdoğan, bu sürecin Türkiye'nin istikbal yürüyüşünde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, sürece katkı sağlayan herkesin ismini tarihe yazdıracağını belirtti. Maksimalist ve popülist taleplerle süreci yokuşa sürmenin vebali ağır olacağını, siyasi çıkarlar uğruna bunu yapanların ne millet tarafından kabul edileceğini ne de gelecek nesiller tarafından affedileceğini söyledi.

Konuşmasında AK Parti'nin 24 yılına da değinen Erdoğan, partinin millete hizmet yolunda kararlılıkla ilerlediğini vurguladı. 17-25 Aralık darbe girişimi ve 15 Temmuz darbe girişimlerine karşı milletle birlikte dik durduklarını, ülkeye yapılan yatırımları ve elde edilen ekonomik başarıları rakamlarla paylaştı. 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatın Temmuz ayında 270 milyar dolara ulaştığını, kişi başına milli gelirin 3 bin 608 dolardan 15 bin 463 dolara yükseldiğini hatırlattı. Ayrıca, 'Türkiye Yüzyılı Reform Programı' ile hedeflere daha hızlı ilerleyeceklerini dile getirdi.

Erdoğan, AK Parti'ye yeni katılan belediye başkanlarına rozetlerini taktı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 9 belediye başkanının partiye katılımını memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Çerçioğlu ise konuşmasında, yargıdan korkmadığını ve Aydın'a hizmet etmeye devam edeceğini belirtti, kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacağını duyurdu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının edep ve nezaketten yoksun olduğunu, kendisini rahatsız etse de, kendilerini bu tarz söylemlerle etkileyemeyeceğini belirtti.

256778-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.