Kahramanmaraş depremi: Ezgi Apartmanı sanıkları Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel tutuklandı

Kahramanmaraş depremi: Ezgi Apartmanı sanıkları Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel tutuklandı
Ezgi Apartmanı'nın firari sanıkları Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, Ankara'da yakalanarak tutuklandı.

Ankara'da yakalanan Ezgi Apartmanı'nın firari sanıkları Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, Kahramanmaraş'a getirilerek mahkemeye çıkarıldı. 703 gün süren firarlıklarının ardından yakalanan sanıklar, 'olası kastla kasten öldürme ve yaralama' suçundan 876 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Sanıklar, suçlamaları reddederek kolon kesmediklerini savundu. Kervancıoğlu, apartmanda 9 dairesinin ve işyerinin olduğunu belirterek, kendi mülküne zarar verecek bir eylemde bulunmayacağını ifade etti. İstanbul Teknik Üniversitesi ve ODTÜ'den alınan raporların, tadilatların depremde yıkıma etkisi olmadığını gösterdiğini öne sürdü. Pekel ise, yapılan tadilatların sadece dekorasyon amaçlı olduğunu ve kolon kesimiyle ilgili iddiaları reddetti.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını dinledikten sonra tutuklama kararını verdi. Davada, 23 Haziran'da tahliye edilen ancak daha sonra yakalama kararı çıkarılan iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı da dahil olmak üzere toplam 11 kişi yargılanıyor. Diğer sanıklar arasında belediye görevlileri ve inşaat mühendisleri bulunuyor.

256846-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.