Sakarya'da yeni haber sitesini yazarı Cihal Kolip, "Kara Delik" başlıklı yazısında Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ'a mülteciler konusunda teşekkür etti.

Kolip'in yazısı şu şekilde:

Dünya insanlık tarihi defalarca görmüştür ki Anadolu sadece bir toprak parçası değil, tarihin bermuda şeytan üçgenidir. Fakat burada uçaklar, gemiler kaybolmamıştır. Devletler yıkılmış, milletler yok olmuş, tarihten silinmiştir. En son olarak Sevr Anlaşması sonrasında bütün Anadolu işgal edilmiş, Türkler tarihin tozlu raflarına kaldırılmak istenmiştir. Fakat Türk Milleti bağrından eşsiz bir komutan ve adamı çıkarmış, Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının önderliğinde emperyalizmi Anadolu’ya gömmeyi başarmıştır. devlet Cumhuriyetin kurulduğu ilk günden itibaren defalarca birlik beraberliğimizi tehdit edecek sinsi planlar devreye sokulmuş, sağ- sol ve mezhep çatışmaları, Türk - Kürt ayrışması gibi birçok emperyalist proje uygulanmış her defasında Türk halkının feraseti ile geri püskürtülmüştür. Artık devletler askeri olarak işgal edilmemektedir. Fabrikaları, limanları, köprüleri, stratejik şirketleri satın alınarak, kardeşi kardeşe kırdırarak emperyalizmin ağına düşürülmektedir. Bir başka emperyalist yol ise, 30 sene önce Hindistan’a kafa tutan kudretli Pakistan’ın, 8 milyon Afgan göçünden sonra ekonomik ve sosyal olarak çökmüş bugüne kadar kendini toparlayamamış olmasıdır. 2020 verilerinde kişi başına düşen milli geliri 1285 dolar ile en fakir 50 ülkeden biri durumundadır. Pakistan örneğindeki gibi mülteci akınına uğratılarak zayıf ve güçsüz kılınıp emperyalist projelerin uygulanmasında milli iradenin bertaraf edilme yoludur.

Ülkemizde kayıtlı ve kayıt dışı olarak yaklaşık 6 milyon mülteci yaşamakta, sınırlarımız dışında ise 4 milyon Suriyeliye verilmektedir. Bugüne kadar içerde ve dışarıda yapılan yaklaşık 80 milyar dolar yardımı kara bir delik yutmuştur. Bu miktar bir para ’de ekonomik kökenli hangi sorun varsa hepsini çözmeye yeterlidir. destek Türkiye Hacettepe Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmada Suriyeli kadınların doğurganlık hızı 5,3’dür. Bu doğurganlık hızı üzerinden hesapladığımızda 20 yıl sonra Suriyeli sığınmacı sayısı 12 milyona yaklaşacaktır. Bir önlem alınmadığı takdirde -Gaziantep’te nüfusun % 42’si - Şanlıurfa’da nüfusun % 40’ı - Adana’da nüfusun % 30’u - Kilis’i hiç söylemek istemiyorum, çünkü bugün nüfusun % 75’ini Suriyeliler oluşturmaktadır. Ayrıca sınırlarımıza dayanan 1 milyon Afgan mülteciyle birlikte tablonun daha da korkunç bir hal alacağı ortadadır. ’da ise yaklaşık 40 bin mülteci yaşamaktadır. Mevcut ekonomik krizle birlikte, Suriyeli esnafa bir takım vergi muafiyetleri rekabet gücü olmayan Sakaryalı esnaf kardeşimin dükkanını kapatmasına neden olmakta, katlı pazar yerinde Suriyeli esnaf sayısı her geçen gün artmaktadır.

Görüldüğü üzere “Mülteci Sorunu”, Türk Milletinin bekasını tehdit eden en büyük emperyalist yıkım projesidir. Bu konuyu uzun zamandan beri gündemde tutmaya çalışarak iktidarı ve Türk Milletini uyaran Prof. Dr. Ümit Özdağ hocamıza emekleri ve titiz çalışmaları için çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı bol bereketli bir hafta dileklerimle…

Editör: TE Bilişim