Ermenistan’ın saldırılarına karşı koyan ve işgal altındaki Dağlık Karabağ’ın bir bölümünü geri alan Azerbaycan’da, Genelkurmay Başkanı Nacmettin Sadıkov’un görevden alındığı iddia ediliyor.

Bir ay önce Sadikov Türk danışmanlarla kavga etmiş. Hatta çok sert çıkışlarda bulunarak “Eğer ordumuzu Türkiye’ye teslim ediyorsak, belki karılarımızı da Türkiye’ye verelim” ifadelerini dile getirmişti.

Pasif göreve alındığı belirtilen Sadıkov, 27 yıldır Azerbaycan Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütüyordu. Sadıkov’un Azerbaycan Türkçesini neredeyse bilmediği ancak Rusçayı çok iyi konuştuğu biliniyor. Ermeni güçleri, 27 Eylül sabahı işgal altındaki Dağlık Karabağ’dan sivil yerleşim bölgelerine saldırılar yapmıştı. Sınır bölgelerinde çok sayıda çocuk, kadın, yaşlı insanların ölmelerine ve yaralanmalarına neden olan saldırılara, Azerbaycan ordusu da karşılık vermeye başlamıştı.

Ermenistan’ın saldırılarına karşı koyan ve işgal altındaki Dağlık Karabağ’ın bir bölümünü alan Azerbaycan’da, Genelkurmay Başkanı Nacmettin Sadıkov’un önce görevden alındığı iddia edildi. Telegram’daki “WarGonzo” kanalı İstanbul’daki kaynaklarına atıfta bulunarak, Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Nacmettin Sadikov’un, görevden alındığı ancak askerlerin moralinin düşmemesi ve Ermenilerin propaganda yapmamaları için açıklama yapılmadığı iddia edildi.

SADIKOV İKİ GENERALİN ŞEHİT DÜŞMESİNDEN SORUMLU TUTULUYOR

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Nacmettin Sadıkov’un iki generalin şehit edilmesinden sorumlu olduğu ileri sürüldü. General Polat Haşimov’ın şehit düşmemesi halinde, Sadıkov'un yerine geçebileceği de öne sürülüyor. Öte yandan 2016'da Karabağ'da meydana gelen çatışmalarda, bir başka sevilen komutan Murov Kartalı olarak da bilinen Yarbay Raguf Orujov'un şehit edilmesinde de Sadıkov’un parmağının olduğu söyleniyor.

TOVUZ’DA 7 SUBAY ŞEHİT EDİLMESİNDEN DE SORUMLU

Azerbaycan’ın görevden alındığı iddia edilen Nacmettin Sadıkov’un, ”Tovuz baskınında” şehit olan, tamamı üst rütbeli 7 subayın şehit edilmesinden de ihmali olduğu iddia ediliyor.

TÜRKİYE'Yİ SEVEN SUBAYLARA BASKI YAPTIĞI İDDİA EDİLİYOR

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Nacmettin Sadıkov’un, Türkiye’ye düşmanca sözleri ve tavırları da biliniyor. Örneğin Türkiye Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ordu Komutanı Kerem Mustafayev ile Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov'u, 16 Temmuz 2020 tarihinde kabul ettikten sonra Tahirov’un büyük baskılara maruz kaldığı ifade ediliyor.

TÜRKİYE’Yİ SEVEN SUBAYLARA MOBBİNG VE DİSİPLİN CEZALARI VERİLMİŞ!

Azerbaycan’a ortak tatbikatlar için gelen TSK mensuplarını sevinç gösterileriyle karşılayan Azeri askerler, bu tavırlarından ötürü Sadıkov tarafından ağır mobbinge maruz bırakılmış. Ağır disiplin cezaları alanlardan başka maaşları kesilenler de olmuş. Azerbaycan Özel Kuvvetler Komutanı General Karam Mustafayev ve Savunma Bakan Yardımcısı - Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ramiz Tahirov Temmuz ayında Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretin ardından Korgeneral Tahirov Necmeddin, Sadıkov'un hedefi haline geldiği söyleniyor.

SADIKOV TAM 27 YIL PUTİN’İN DESTEĞİ İLE GÖREVDEYDİ İDDİASI

Azerbaycan kaynakları, Sadıkov'un, uzun yıllar Putin'in desteğiyle görevde kalabildiğini belirtiyor. Bölgede dengelerin değişmesi, Azerbaycan'ın yüzünü iyice Türkiye'ye dönmesi gibi olayların neticesinde telafisi imkânsız ihanetlerinin ardından tasfiye edilmiş oldu.

MİLLİ SUBAYLARI GÖREVDEN ALDIĞI DA ÖNE SÜRÜLÜYOR

Sonuç olarak 27 yıldan beri Azeri Genelkurmay Başkanlığı yapan Sadıkov, değerli iki komutanın Ermenilerce şehit ettirilmesi, askeri sırların düşmanlara satılması, Rusçu olmayan askerlerin tasfiye edilmesi gibi suçlardan dolayı, son Karabağ operasyonuyla istihbarat birimlerinin katkısıyla görevden alındığı öne sürüldü

AZERBAYCAN GENELKURMAY BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı, hain Necmeddin Sadıkov'la bilinenler

-İlk olarak Sadıkov, Azerbaycan Türkçesini neredeyse bilmeyen ve Rusça konuşan bir kişi.

-İddialara göre, geçtiğimiz aylarda Tovuz'daki çatışmalarda Şehit düşen, aralarında çok sevilen Tümgeneral Polat Haşimov'un da bulunduğu 7 üst rütbeli subayın koordinatlarını Ermenistan'a Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Necmeddin Sadıkov verdi. Polat Haşimov Şehit düşmese, hain Sadıkov'un yerine geçebilirmiş.

-Yine aynı şekilde 2016'da Karabağ'da meydana gelen çatışmalarda bir başka sevilen komutan Murov Kartalı olarak bilinen Yarbay Raguf Orujov'un Şehit edilmesinde de parmağı olduğu söyleniyor.

-Ortak tatbikatlar için gelen TSK mensuplarını sevinç gösterileriyle karşılayan Azerbaycanlı askerler, bu tavırlarından ötürü Sadıkov tarafından ağır mobbinge maruz bırakılmış. Ağır disiplin cezaları alanlardan başka maaşları kesilenler de olmuş.

-İddialara göre isthbarat birimlerinin katkısıyla görevden alındı. Türk istihbaratı bütün pisliklerini çıkardı ve Aliyevin önüne koydu! FETÖ Türkiye'ye ne yaptıysa, bu Genel Kurmay Başkanı ve ekibi aynısını yaptı. Rus istihbaratına çalışmak, suçundan dolayı gözaltına alındı.

-Yaklaşık bir ay önce de, Sadikov, Türk danışmanlarla kavga etmişti. Hatta çok sert çıkışlarda bulunarak; “Ordumuzu Türkiye’ye teslim ediyorsak eğer, gidip karılarımızı da Türkiye’ye verelim” diyerek içinde kini kusmuştu...

Necmeddin Sadıkov Kimdir?

Derbent kökenlidir. Annesi dağ Yahudi’sidir, adı Tamara. Genelkurmay Başkanı, bu güne kadar kendi akrabalarından asla söz etmemiştir.

Türk istihbaratı, son zamanlarda onu dikkatli bir şekilde izlemeye başlamıştı.

Azerbaycan Genelkurmay başkanı, Büyük Azerbaycan saldırısı başlamadan önce gizlice tutuklandı ve Ermenilere yanıltıcı bilgiler verdirildi. Bir hafta sonra Ermeniler tutuklandığını anlayınca, tutuklandığı Azerbaycan devletince açıklandı

Editör: TE Bilişim