MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatı ile görüşmesine ilişkin olarak söylediği, “Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün” açıklamasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek gelen tepkilere yanıt verdi. Çiçek, “Murat Karayılan’la beraber Eşbaşkan olan kadın teröristin açıklamasını unutturmak için propaganda soytarılığı yapmayın” dedi.

Bahçeli dün iftar saatinde bir araya geldiği gazetecilere gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulunmuştu. Yemekte 2 Mayıs’ta gerçekleştiği bilinen ancak açıklaması 6 Mayıs tarihinde yapılan Öcalan-Avutlar görüşmesi de Bahçeli’ye soruldu.

Bahçeli görüşmeye ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Tabii HDP seçmeniyle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbiriyle karıştırmamak lazım. Yorumu o şekilde ele aldığımız zaman;  HDP’nin oylarının hepsini Cumhur ittifakına kanalize edecek bir taviz politikası takip ediliyor gibi bir anlayış ortaya çıkar ki bu doğru değildir. Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle; çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün.”

Bahçeli’nin açıklamasına sosyal medyada birçok tepki geldi. Tepkilerin ardından Twitter’dan açıklama yapan Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek “Propaganda soytarılığı yapmayın” diyerek şunları yazdı:

“MHP Lideri Devlet Bahçeli 'PKK onun YPG'siyle onun HDP'siyle işbirliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanlar ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım' cümlesiyle bizim rezaletimizi, ihanetimizi vurgulamış' diyecekleri yerde 'Devlet Bahçeli-Öcalan' senaryosu yazıyorlar!"

"31 Mart’a PKK nasıl size destek verdiyse, bugün de HDP’si, Kandil’i size destek veriyor. Murat Karayılan’la beraber Eşbaşkan olan kadın teröristin açıklamasını unutturmak için propaganda soytarılığı yapmayın."

Editör: TE Bilişim