Bakan açıkladı: Kahramanmaraş'ta ilk kazma vuruldu
Yayınlanma:
Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden depremlerin ardından hükümet, konut yapımında ilk kazmayı vurdu. Proje kapsamında ilk olarak Kahramanmaraş'ta yapılacak 72 bin 596 konut yapılacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin yıkıma neden olduğu 11 ilde yapılacak konutlar için çalışmaların başladığını açıkladı. Kurum, Kahramanmaraş'ta yapılacak 72 bin 596 konut için ilk kazmayı vurduklarını duyurdu.
Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni şehirlerimiz için binlerce mimar, mühendis, akademisyen, işçimiz sahada! Deprem bölgesinde sadece ev değil; çevre düzenlemesi, meydanı, parkları, bahçeleri, okulları, camisiyle yaşam alanları inşa ediyoruz. 72 bin 596 ev yapacağımız Kahramanmaraş’ta da ilk kazmayı vurduk" ifadelerini kullandı.
DHA
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.