Bakırköylü vatandaşlar AKP'nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İBB Meclisi'nde kentsel dönüşüm projesinin iptal edilmesi sonrasında isyan ederek haklarını aramaya başladılar. Bakırköy'de yer alan 7 mahallenin kentsel dönüşüm planının iptal edilmesi sosyal medyayı da karıştırdı.

İstanbul'da Meclis çoğunluğunu elinden bulunduran AKP, yeni bir skandalın daha altına imzasını attı. Bakırköylü vatandaşlar, güçlendirme yapılmadığını ve 45-50 senelik binalarda ölüme terk edildiklerini söyleyerek kentsel dönüşümün AKP tarafından iptal edilmesinin hatalı olduğunu ifade ettiler.

İmza Kampanyası Başlatıldı

Bakırköy ilçesinde deprem bölgesinde yer alan Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Zeytinlik, Cevizlik, Yenimahalle ve Sakızağacı mahallelerinde kentsel dönüşüm planlı çerçevesinde binalarda güçlendirme çalışmasının yapılması planlanıyordu. Ancak bölgede yaşayan vatandaşların böyle bir ekonomik durumu bulunmadığından İBB Meclisi tarafından iptal edilen kentsel dönüşüm planı için Bakırköylü vatandaşlar imza kampanyası başlattı.

18 Şubat tarihinde Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda kurulan masada başlatılan imza kampanyası 7 Mart tarihinde sona erecek ve ardından toplanan imzalar Meclis'e gönderilecek. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'da bir an önce daha geç olmadan harekete geçilmesini söyleyerek buranın deprem merkezi olduğunu ve bölge halkının bir an önce isteklerinin yapılması gerekliliğinden söz etti.

Editör: TE Bilişim