Ülkemizde belediyeciliği çöp toplamak, su faturası tahsil etmek, kanalizasyon borusu döşemekten ibaret sananların yanı sıra, yaptığı işlerle adından ve belediyesinden söz ettirenlerinde olduğunun göstergesidir Mansur Yavaş.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlılı soğan üreticilerinin elinde kalan 140 ton soğan’ı uygun fiyatla satın aldı.

Alınan bu soğanlar Ankara’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Belediyecilikte yeni model

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlara yeni bir model ekleyerek çığır açtı. Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlileri sosyal yardım alan ailelere 22 kiloluk soğan çuvallarını dağıttı. Bu soğanlar Polatlı’da üreticinin elinde kalan satamadıkları soğanlardı. Yerli üreticiyi desteklemek anlamına gelen bu uygulama, başka projelerle de devam edeceği bildirildi.

ABB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Necip Özkan yaptığı açıklamada, gıda yardım programının artarak devam edeceğini söyledi.

Özkan, hedeflerinin hem üreticilerin hem de yardıma muhtaç ailelerin faydalanmasını sağlamak ve bunu iki yönlü olarak ekonomik katkı olarak değerlendirdi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Necip Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla yerli üreticinin elinde kalan ürünleri alarak, sosyal yardım alan vatandaşlara dağıttıklarını ve bunu devam ettireceklerini söyledi. Özkan daha önce kuru gıda olarak nohut, mercimek gibi ürünlerin aynı metotla alınıp dağıtıldığını, son olarak soğanların alınarak 6500 aileye dağıtılacağını söyledi. Bunun 15 gün sürebileceğini sözlerine eklen Özkan, yardım programının artarak devam edeceğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim