Boğaziçi Dayanışması hesabını yönetmek ve 12. Cumhurbaşkanı'na açık mektup sebebiyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan Beyza Buldağ, tutuklandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Boğaziçi Dayanışması hesabını yönetmek ve 12. Cumhurbaşkanı'na açık mektup sebebiyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla İzmir'de gözaltına alındı. Buldağ, "Halkı kin nefret düşmanlığa tahrik ve  suç işlemeye tahrik suçlamasıyla" tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Buldağ, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasına karar verildi.

Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hitaben açık bir mektup yayınlamıştı. Mektupta Erdoğan'a "Siz padişah değilsiniz, biz de tebaanız değiliz" denilmişti.

Bu sabah saatlerinde İzmir'deki evinden polis baskınıyla gözaltına alınan MSGSÜ Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Buca Karakolu'ndan tutulduktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Savcılık ifadesi alınan Buldağ, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim