Son olarak Resmi Gazete’de yayımlanan “Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”  başlıklı değişiklik öyle bir sunuldu ki sanki hurda araçlara servis yapılmasına izin verilmiş gibi algılandı.

Hatta İzmir’in Çiğli ilçesinde, kreş servisinde havasızlıktan yaşamını yitiren üç yaşındaki Alperen’in ölümü bile bu “Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” e bağlandı.

Bilgisizce sadece internet sitelerine "tık" aldırmak adına yapılan bu haberler servisçi esnafına verdiği zararı asla düşünmeyen cahil editörler, muhtemelen çocuğunun servisçini sevememesi ile ilişkilendirilebilir.

Şöyle ki; Bir Gün gazetesinden İsmail Arı haberini "Can güvenliğine" oturtmuş.

Haberinde "Yönetmelik daha önce de iki defa değiştirildi. Dün yayımlanan yönetmelikte “2019 ve 2020 yılları itibarıyla on iki yaşını bitirecek ve okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, muayeneden geçmiş olması şartı 1 Temmuz 2021 tarihine kadar aranmaz” denilerek geçici maddeyle üçüncü defa değişiklik yapıldı.

İzmir’in Çiğli ilçesinde, kreş servisinde havasızlıktan yaşamını yitiren üç yaşındaki Alperen’in ölümü ile kamuoyunda tartışmaya açılan servis taşımacılığına ilişkin planlanan önlemler havada kaldı. İçişleri Bakanlığı’nın Eylül 2017’de, “Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı”nda Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de aralarında olduğu altı bakanlık ve üç meslek örgütünün katılımıyla okul servislerine yönelik belirlenen güvenlik tedbirleri askıya alındı." denilmiş.

Ne girişi anlaşılır nede gelişmesi anlaşılır durumda.

Muhabirin anladığı şey ise bir şeyler ertelenmiş. Demek ki kötü bir şey.

Cahilce ve bilgisizce yapılan bu haberi ne yazık ki Cumhuriyet gibi kocaman bir gazete bile sur manşetten verecek kadar safça bir tutum sergilemiş.

Halbuki, İstanbul servisçilerinin tek yasal kurumu olan İSAROD aransa durum net bir şekilde anlaşılacak.

Sözü geçen yönetmelik değişikliği tam olarak şunu ifade ediyor "2007 model araçlar muayeneden geçip yol belgesi alabilecekler."

Durum sadece bu....
 

Editör: TE Bilişim