Bingöl'deki M Tipi Açık ve Kapalı cezaevinde mahkumlar isyan çıkardı. Kötü muamele gördüklerini belirten mahkumlara yakınları ve aileleri de dışarıdan destek verince devreye ekipler girdi.

Bingöl M Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi'nde isyan çıktı. Yaşanan son gelişmeler akabinde kötü muamele gördüklerini söyleyen kader mahkumları hapishanede isyan çıkartırken yakınları da onlara dışarı destek oldular. Akşam saatlerinde içerisinde mahkum yakınları tarafından yapılan açıklamada cezaevi müdürünün istifası istendi.

Savcıdan Açıklama

Cezaevi önünde toplanan gruptan bir mahkum yakını müdürün içeridekileri tamamen kendi himayesine aldığını burayı adeta tavuk çiftliğine çevirerek mahkumlara zulüm yapıldığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Mahkumlara verilen izinlerin kesildiği ve bu duruma bir an önce Adalet Bakanlığı'nın el atmasını gerektiğini ifade etti.

Diğer mahkum yakınlarından biri ise ortada hiçbir sebep yokken bazı mahkumları kapalı bölüme alındığı doktor raporu olmasına rağmen bazılarının da hücre cezası aldığını ve bunun sebebini merak ettiklerini belirtti. Bingöl Başsavcısı Fatih Çoban ise isyanın sonrasında yaptığı açıklamasında herhangi bir şekilde içeride isyan olmadığını mahkum yakınlarının protesto amaçlı gösteride gösterilerde bulunduğunu ancak duruma emniyet ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim