Dün MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'e önceden izin alınması ve salon için anlaşma yapılmasına rağmen Akşener taraftarları salona girmesi üzerine salonun elektrikleri kesilmişti. Salon dolduran yüzlerce kişi cep telefonları ile aydınlattığı salonda Akşener megafonla konuşmak zorunda bırakılmıştı. 

Başkanlık referanduman 'HAYIR' diyenlere yönelik bir engeleme girişimi de Kocaeli'de CHP'nin etkinliğinde yaşandı. AKP'li belediye önce CHP'ye etkinlik için salon verdi daha sonra ise, 'salonda ses sistemi bozuk, elektrik yok' bahanesiyle salon vermedi.


 AKP'Lİ ÇAYIROVA BELEDİYESİ SALONU VERMEDİ


CHP Çayırova İlçe Başkanlığımı tarafından düzenlenen "TEK ADAM REJİMİNE HAYIR" programı için Çayırova Belediyesi Toplantı Salonu'na gelen CHP'liler 'elektrikler kesik' bahanesiyle salona alınmadı.

CHP Çayırova İlçe Başkanlığı daha önceden Çayırova Belediyesi'nden izin almasına rağmen salonu vermemesi üzerine toplantı soğuk havada açık alanda yapıldı.

CHP'Lİ VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ

MAHMUT TANAL: SARAYLAR ONLARIN SOKAKLAR BİZİM

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: "KOCAELİ/Çayırova ilçesinde Anayasa panelin yapılması için izin veren belediye keyif bir şekilde iptal etti.Yağışa rağmen açık alanda yapıldı. Osmanlı'nın kötü yönetildiği dönemde halk,kahvelerde sürekli Osmanlı'nın iyi yönetilmediği konuştukları için Kahveleri kapatmıştı. Çayırova Belediyesi,tahsis ettiği Salonu iptal etmesinin nedeni Milletin Anayasa değişikliği öğrenmesinde korktuğu için bizi engellediler. Çayırova Belediyesi siyasi çalışmalarımızı engellemesi TCK mad 114 göre suçtur,engellemek http://acizliktir.Salon/saraylar onların sokaklar bizim.Khk ile yandaş medyaya süresiz yayın izni verenler; gerçekleri söyleyeceğimiz zaman korkup bizi engellemeye çalışıyorlar." 

TAHSİN TARHAN: BASKILAR BİZİ YILDIRIMAZ, KORKMUYORUZ!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Tek Adam Rejimine Hayır” programı için İstanbul Milletvekilimiz Mahmut Tanal, PM Üyemiz, Milletvekilimiz Haydar Akar, İlçe Başkanımız Selahattin Kaya, İlçe Örgütümüz, partililerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte geldiğimiz Çayırova Belediyesi Toplantı Salonuna, Belediyenin elektrikler kesik ambargosu ile alınmadık.

Çayırova İlçe Başkanlığımız düzenlediği bu program için daha önceden Çayırova Belediyesi'den tüm izinleri almış olmasına rağmen, Belediyenin bu yaklaşımı kimlere biat ettiğini açıkça ortaya koymuştur. Bugün Çayırova Belediyesi halkın kararından korkup, tek adamların himayesi ve direktifinde demokrasiyi çiğnemiştir. Her ne olursa olsun baskılar bizi yıldıramaz...Korkmuyoruz! Yılmıyoruz! Sinmiyoruz!

Bizim mücadelemiz, “evet”e mahkum olanların özgürlüğü için! Bu soğukta bizleri yalnız bırakmayıp alanları dolduran kendi egemenliği için HAYIR diyen, tek adamlardan korkmayan Çayırova halkı HAYIR diyor. HAYIR 'lı kararlar birilerini korkutuyorsa, milletçe HAYIR'lı yoldayız.”

HAYDAR AKAR: "17 NİSAN AYDINLIK TÜRKİYE'YE UYANACAĞIZ"


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar: 'Bugün Çayırova'da daha önce izin alınmasına rağmen belediye toplantı salonuna arıza gerekçe göstererek girmemiz engellendi. Salonlar, saraylar sizin sokaklar bizim olsun, vatandaşlarımız tıpkı 8 Haziran sabahı uyandığı aydınlık Türkiye'ye 17 nisan sabahı tekrar uyanacak. İstanbul Milletvekilimiz Mahmut Tanal'a örgütüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilişim