Birleşik Kamu-İş: Kamu emekçilerinin sözleşme süreci dört güne sıkıştırıldı

Birleşik Kamu-İş: Kamu emekçilerinin sözleşme süreci dört güne sıkıştırıldı
Birleşik Kamu-İş, kamu emekçilerinin toplu sözleşme sürecinin dört güne sıkıştırılmasını eleştirdi ve iktidarı ‘oldu bittiye getirme’kle suçladı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu, 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, 15 Ağustos'a kadar teklif verilmesi ve görüşmelerin 19 Ağustos'ta başlaması beklendiği belirtildi. Ancak, milyonlarca kamu emekçisini ilgilendiren bu sürecin sadece dört güne sıkıştırılmasının, iktidarın kamu emekçilerinin ücret ve haklarına dair kararı ‘oldu bittiye’ getirmeyi planladığının bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, milyonlarca kamu emekçisi, emekli ve ailelerini ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin, emekçilerin alım gücünün ve haklarının her geçen gün azaldığı bir dönemde geldiği hatırlatıldı. Birleşik Kamu-İş, toplu sözleşme masasında yer alacaklarını, kamu emekçilerinin alın terinin ucuza satılmasına izin vermeyeceklerini ve masada yaşanacak uygunsuzlukları kamuoyu ile paylaşacaklarını daha önce duyurmuştu. Ancak, kamu emekçilerinin tek sorunlarının alım gücü düşüşü olmadığı, liyakatsiz yöneticilerin mobbingi, baskı, keyfi soruşturmalar ve yandaşlara kadro verilmesi gibi sorunların da bulunduğu belirtildi.

Teklifin hala açıklanmamış olması ve zamanın daralması endişe verici bulunuyor. Açıklamada, toplu sözleşme öncesinde faaliyet gösteren hizmet kolları komisyonlarının çalışmaları önem vurgulandı. Kamu İşveren Heyeti'nin kamu emekçilerinin maddi ve manevi darboğazını dikkate alması gerektiği belirtildi. Birleşik Kamu-İş, emekçilerin hakkını ve milyonların geçim sorununu kimsenin görmezden gelmesine izin vermeyeceklerini, 2026 ve 2027 yılları için yüksek enflasyon ve alım gücü düşüşünün hesaba katılması gerektiğini vurguladı. Kamu İşveren Heyeti'nden yüksek enflasyon karşısında ezilmeyecek, hak ettiği refah payını alacak ve devlette çalışmanın değerini yükseltecek bir teklif sunması istendi. Birleşik Kamu-İş, sürecin sonuna kadar takipçi olacaklarını ve kamu emekçilerinin maddi ve manevi haklarının peşini bırakmayacaklarını bildirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.