Karacabey Harası'nda 27 milyon liralık tay satışı
Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Karacabey Harası'nda düzenlenen bir satışta, 50 tayın satışından 27 milyon 675 bin lira gelir elde edildi. En yüksek fiyat, 2 milyon 650 bin lira ile 'Ergüneş' isimli bir tay için ödendi.
Açık artırma usulüyle gerçekleştirilen satışta, taylar 100 bin lira ile 2 milyon 650 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buldu. 'Ergüneş' isimli 2 yaşındaki erkek tay, e-satış üzerinden Şemsettin Toydemir tarafından satın alındı. 'Keremnur' isimli 2 yaşındaki erkek Arap tayı ise 2 milyon 250 bin liraya, 'Dev Yürek' isimli 2 yaşındaki erkek tay ise 2 milyon 50 bin liraya satıldı.
Toplam 50 tayın satışından elde edilen 27 milyon 675 bin liralık gelirin bir kısmı, hibrit yöntemle ve e-satış sistemi kullanılarak elde edildi. E-satış yöntemiyle 15 tay satılırken, TİGEM buradan 11 milyon 120 bin lira gelir elde etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.