Birleşik Kamu-İş: Memurların durumuna artık katlanılamaz

Birleşik Kamu-İş: Memurların durumuna artık katlanılamaz
Birleşik Kamu-İş, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarının durumunun artık katlanılamaz hale geldiğini belirterek, hükümetin ezici kararlarına karşı mücadele edeceğini açıkladı.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarının durumuna dikkat çekti. Yıldırım, 7 dönemdir devam eden sorunların çözümsüz kaldığını, memurların hayat şartlarının giderek kötüleştiğini ve açlık sınırında yaşadığını belirtti. Konfederasyonun, görüşmelerde aktif rol alacağını ve hükümetin kamu çalışanlarını ezmeye yönelik kararlarına karşı tüm kamu çalışanları adına sahada mücadele edeceğini vurguladı.

Yıldırım, 8. Dönem Toplu Sözleşme masasında ilk kez üyesi olduğu memurlar ve üye olmayan çalışanları temsil ettiklerini söyledi. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen ile yapılan görüşmeler sonucunda, tüm memurların toplu sözleşme görüşmelerini yakından takip ettiğini ve kazanım elde edilmesinin önemini vurguladılar. Sendikaların ve konfederasyonların ortaklaşa hareket ederek, kamu heyetinden memurların taleplerini alacaklarını ve birlikte mücadele etme kararı aldıklarını belirtti.

Ayrıca, TÜİK'in gerçek enflasyonu yansıtmayan verileriyle masaya oturulmayacağını, gerçek enflasyon rakamlarının memurlar ve memur emeklileri için masada sunulması gerektiğini ifade etti. Hükümetin kamu çalışanlarını ezmeye yönelik kararları karşısında, alan eylemliliklerini ve mitinglerini düzenleyeceklerini açıkladı. Son olarak, orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşları ve zehirlenerek hayatını kaybeden askerleri anarak, sorumluların tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.