Bir anda etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzü karanlığa büründü, devasa toz bulutları oluştu.

Paniğe kapılan vatandaşlar, boş alanlara kaçıştı. Ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, bazı ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle şehir merkezinde elektrikler kesildi.

“50 YILDIR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “50 yıldır böyle bir şey görmedim” diyerek bölge halkına evde kalmaları konusunda uyarıda bulundu.

“CAN YA DA MAL KAYBI OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “Kıymetli hemşehrilerim, Polatlı başta olmak üzere birçok ilçemizde yaşanan kum fırtınasında yoğun bir mesai harcayan çalışma arkadaşlarım fırtınada can ya da herhangi bir mal kaybı olmadığını tespit ettiler. Bütün Ankaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” mesajı paylaştı.

KUM FIRTINASI MEVSİMLİK İŞÇİLERİ VURDU: "BİRİSİ BİZE ELİNİ UZATSIN, YARDIM ETSİN"

Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen kum fırtınasında etkilenen ve çadırları uçan mevsimlik tarım işçileri yardım istediler. Yaklaşık 100 kişinin yaşadığı bölgede çadır yıkılan bir tarım işçisi, "Çoluk çocuk perişanız. Nerede yatacağız, ne yapacağız? Birisi bize elini uzatsın, yardım etsin" diyerek çağrıda bulundu.

Polatlı'da bugün saat 16.00 sıralarında yaşanan kum fırtınası nedeniyle bölgedeki 100'e yakın mevsimlik tarım işçilerinin çadırları yıkıldı.

Kum fırtınasının bütün çadırları yıktığını, yerle bir ettiğini söyleyen tarım işçisi, "Halimiz budur. Çoluk çocuk perişan. Nerede yatacağız, ne yapacağız? Birisi bize elini uzatsın" diyerek yardım istedi.

Editör: TE Bilişim