CANAVARCA DOKTOR MUAMELESİ OLUR MU ?

Hadimköy Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından  31 Mayıs 2020 açılışı yapıldı.

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi , bütünüyle  kültür, tarih ve sanat  eseri olarak bilinirken; edepsizliğin ve saldırganlığın merkezi konunda olması çok üzücü.

Covid 19 virüs vakalarının ve hasta sayısının artmasıyla  ilave birimler ve hastaneler devreye girdi. Covid 19 nedeniyle bir çok hastane birimleri hizmete kapalı kaldı. Acil birimler ve virüsle mücadele alanları hariç diğer çalışanlar boş boş oturdu. Çocuğuna patik dokuyanlar, kazak örenler ve sosyal medyada dolaşanlar bir hayli fazlaydı. Bu süreçte  görevini layıkıyla  yapan ve kahramanca mücadele veren sağlık personelimizi  bir kez daha kutluyorum.

Halkımızın salgın sürecinde sağlı personellerine gösterdiği  övgü ve ilgiyi fırsat bilen ;  bir takım kişileri havalara sokmuş. Burunları bir karış havada. Devletin hangi kurum ve kuruluşlarında olursanız olun, önce insanlığı ve ahlakı bilmeniz gerekir. Bir makamda olmak  adam olmanın kriteri değildir.  Ukalaca davranışlar, azarlamalar, saldırgan tavırlar ve canavarca muamele şekli gözler önünde.

Siyasal iktidara ve onun fedailerine  sırtını dayayanların tepeden konuşmaları ve hastaları tehdit edercesine bağırıp çağırmaları kabul edilemez. Sizler ; gece gündüz tarlada , bağda , bahçede ve fabrikalarda milyonlarca çalışan ve iş insanlarının  devlete  ödediği vergilerden maaş aldığınız iyi  bilinmeli. Saldırganlık, canavarlık ve nankörlük neyin nesi.

Son model lüks hastanelerde ve yüksek maaşla tıkır tıkır para olmak çok kolay. Siz ülkeye döviz getirmenin, gün boyu hamallığın, şoförlüğün, çiftçiliğin , üretimin zorluğu ve kıymeti oturduğunuz klimalı odalarda görülmez. 

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş hastanesi  birilerinin arka bahçesi  ve babalarının çiftliği konumunda. Söylentiler , duyumlar ve şikayetler çoğalıyor. Başı boşluk diz boyu. Kimin eli kimin cebinde. Duyarsızlık ve ilgisizlik hat safhada. Atananlar kral olmuş. Arkalarında Erdoğan ve Ak Parti var öyle ya.

İlk defa dün fenalaşarak hastaneye gittim. Kalp krizi şüphesi  ve solunum yetmezliğinden  sat 11.00 sularında  en yakın olan  Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş hastanesine acil bölümüne hızla ulaştık.

Canavarca muamele karşısında şok oldum.

Acil müdahale yapılmazken, kayıt ve koridorda bekledik. Tüm personel bir odaya geçmiş koy koy yapıyor. Acil müdahale odasına giren diye emir veriyor. Odaya giriyoruz , Asabi bir bayan doktor çıkın dışarı diye haykırıyor. Kendini parçalıyor. Acil müdahale odasından dışarı kovuyor. Hemşireler oralı dahi değil. Duyarsızlık ve vicdansızlık tepede.  Ben ölüyorum diyorum , Hanım doktorun küstahlığı artıyor. Gücü kimden alıyorsa , tehdit edercesine bağırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca  başta olmak üzere görevlilerin  bu ukala bayan doktorun saldırgan tutumu  ve görev ihmali suçundan açığa alınmasını ; hastane personelinin  ve yönetiminin derhal soruşturulmasını   talep ediyorum. Bu konunun takipçisi olacağım. Skandal muamele karşısında kamuoyunu aydınlatacağız. 

Bu hastanede benzer olayların hasta yakınları tarafından bizlere iletildiği bilenmektedir. 

Vukuatlı personellerin ve doktorların görevlerine son verilmesi gerekir. İşini doğru ve dürüst yapan , ahlak kurallarına ve hasta haklarına karşı saygılı olanlar iş başında olmalı

Editör: TE Bilişim