CNN Türk canlı yayınına Süleyman Soylu ile AKP'li eski milletvekili Mehmet Metiner'in tartışması damga vurdu.

Metiner'in sözlerine öfkelenen Soylu, canlı yayına telefonla bağlarak şu ifadeleri kullandı:

"KENDİME HAKARET SAYARIM"

"Televizyon kanallarında bir de bizim arkadaşlarımızın 'elimizde isimler var' demelerini bizzat kendime hakaret sayarım. 

Bana her zaman ulaşabilecek insanların basın üzerinden konuşmasını doğru kabul etmiyorum. Eksiksiz olan Allah'tır. Bizim de bir sürü eksikliğimiz var ama ben bunu kabul etmiyorum. Söyleyeceğim bu kadar."

TARTIŞMA İYİCE BÜYÜDÜ

Süleyman Soylu'nun sözlerini bitirdiği sırada AKP'li Mehmet Metiner "Müsaade eder misiniz?" dedi. 

Soylu ise "Ben müsaade falan etmiyorum. Söyleyeceğinizi söylediniz zaten. Oradan söylemeye devam edersiniz aynı şekilde" diye yanıt verince Metiner, "Sizden müsaade istemiyorum sayın bakanım. Siz müsaade mercii değilsiniz." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"EN AZ ONUN KADAR AK PARTİLİYİM"

"Sayın bakanımızla kamuoyunda tartışmak istemem. En az onun kadar AK Partiliyim. Hükümetimizin bir bakanıdır, o hükümet benim de hükümetim. Benim sözlerim üzerine bağlanmasını ben de teessüfle karşıladım."

"BENİMLE TELEFONA BAĞLANIP TARTIŞMAMASI LAZIM"

"Ben sadece silahlı bürokrasi içerisinde her iki bakanlığımızın yetkililerinin de çok dikkatli olmasını söyledim. Ben 'İçişleri Bakanlığı'nda FETÖ'cüler atandı' demedim. Sayın Soylu ne kadar risk içinde bir hayat sürüyorsa Mehmet Metiner de risk içinde bir hayat sürüyor.

Benim medya üzerinden konuşmamdan rahatsızlık duyuyorsa onun da telefonla bağlanıp benimle medya karşısında tartışmaması lazım."

"BEN ŞAMAR OĞLANI DEĞİLİM!"

"Onurumuzu sokakta bulmadık. Şamar oğlanı mıyız telefonla bağlanacak 'Bühtan ediliyor bilmem ne' diyecek. Kimsenin bu şekilde bağlanıp bizi azarlamasına asla izin veremeyiz. Böyle bir siyaset anlayışı, böyle bir dava anlayışı, böyle bir hükümet anlayışı olamaz."

Editör: TE Bilişim