Çarşamba, perşembe ve cuma günlerine dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yaptığı hava tahmininde yurt genelinde yağış beklenmediğini açıkladı. Yurt genelinin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği de aktarıldı. Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar esecek.
Afrika üzerinden kavurucu sıcaklar dün yurda giriş yaptı. Bugün hafif etkisini gösterse de özellikle Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri rekor sıcaklıkların olacağı aktarılıyor. İzmir’de sıcaklıkların Çarşamba günü 41 derecelere geleceği aktarıldı. İstanbul’da ise sıcaklığın 34 derecelere gelmesi bekleniyor.
Sıcaklıkların bu derece yüksek olması ise uzmanların daha önceki sıcaklık uyarılarını akla getirdi. Aşırı sıcakların yaşlı ve kronik sıkıntısı olanlarda ölümcül riskler doğurabileceği uzmanlarca belirtiliyor. Bu noktada saat 10.00 ile 16.00 arası dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşlar uyarılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.