Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Hep birlikte güzel bir Türkiye'de birlikte yaşamak istiyoruz. Kimseye kin beslemek gibi bir anlayışımızın olmadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. 

Amasya Tamimi 

Amasya Tamimi'nin 102. yılındayız. Önemi, kullandığı şu cümlede yatıyor. 'Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır' Tek bir kişinin değil, milletin azim ve kararlılığı Türkiye'nin geleceğini koruyacaktır diyor. Bu aynı zamanda aslında demokrasiye yapılmış çok güçlü bir vurgudur. 

Bir kişinin iradesini Osmanlı Devleti'ni nereye getirdiğini ve milletin iradesini de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kurulduğunu bize gösteriyor. Bugün yine Türkiye'nin bir kişinin iradesine teslim edilmesinin faturasını hep birlikte ödüyoruz. 83 milyonun iradesi bir kişiye teslim edilemez. 

Belediye Başkanları Çalıştayı

Hafta sonu üç günümüz Gaziantep'te geçti. Gaziantep'in bizim tarihimizde çok önemli bir yeri var. Milli Kurtuluş Savaşı destanının yazıldığı yerlerden birisi. Gaziantepliler kendi kentlerinin tarihi ile ne kadar övünseler iyidir. 

 Biz tarihimize saygılıyız, biz bu topraklar için can veren herkese saygılıyız. Bütün gazilerimize saygılıyız. Gaziantep'in önemini o nedenle biliyoruz. Gaziantep aynı zamanda yabancı sermaye almadan, kendi iç dinamikleri ile büyüyen bir kent.

Dolayısıyla Gaziantep'i aynı zamanda bir kurtuluş kenti, kültür kenti, tarım kenti olarak görüyoruz. Ziyaret ettiğim Gaziantep'in önemli insanları önümüzü göremiyoruz dediler. Endişe taşıyoruz Türkiye'nin geleceği açısında, bunları giderin diye bize söylüyorlar.

Belediye başkanlarımız bütün ilçeleri gezdiler. İl merkezini de gezdiler, ben de gezdim. En çok duyduğumuz, "Gelin ve bizi kurtarın" oldu. Şunu söyledim, "Sizin iradeniz ile geleceğiz, Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız" dedim. 

HDP'ye kapatma davası 

Siyasi partileri kapatmak, onları farklı şekillerde topluma tanıtmak ya da terör örgütleriyle onları bağlantılaştırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey devletin savcısı, hakimi devreye girer ama bu iş bir siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil. Haksızlık kime yapılırsa yapılsın, kimin için olursa olsun haksızlığa karşı çıkmak insan olarak bizim görevimizdir. Demokrasilerde en büyük hakem halktır, millettir. 

Belediye başkanlarımıza söyledim, provokasyonlara hazır olun. İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir, sizden en büyük isteğim halkı sukunete davet etmenizdir. 

İzmir'de cinayeti işleyen kişi silahlı saldırı yapıyor. Bir kişinin silah ruhsatı alabilmesi için tam sağlam raporu alması lazım. Bu kişi 2016 yılından beri psikiyatride tedavi görüyor. Peki buna sağlam raporunu kim verdi? 

Ayrıntılar geliyor...

Editör: TE Bilişim