Çığ faciasına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili Gülşen Orhan’un sebep olduğu iddia edildi. HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in iddiasına göre; Bölgede ilk çığdan dolayı iki kişi için arama – kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgede çığ tehlikesi için uyarıda bulunulmasına rağmen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili Gülşen Orhan’un iş makineleri ile yolu açtırması ikinci çığ felaketini tetiklediğini iddia etti.

HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir çığ felaketleri ilgili görüşlerini açıklarken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan'ın uyarılara rağmen tedbirsiz davrandığını söyledi.

HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir yayında, Çatak’ta bir yemek organizasyonu olduğunu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili Gülşen Orhan’da orada olduğunu söyledi. Oradan yola Gülşen Orhan’a çığ tehlikesi olduğunu, yola çıkmaması gerektiğini, Harabet geçidinin kapalı olabileceğini, çığ tehlikesinin en üst seviyede olduğunu söylüyorlar.

Gülşen Orhan iş makineleri ile yola çıkıyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili Gülşen Orhan yanına Narlıca Kara Yolları İstasyonundan iş makinelerini alıyor ve yolu açtırarak ilerliyor. Yol açma çalışmalarından çıkan yüksek sesin çığa neden olduğunu vurgulayan HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir 3.500 rakımlı alanda çığın düştüğünü ve minibüsün karlar altında kaldığını söyledi. Minibüste bulunanlardan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Buraya yardıma gelenler ikinci çığa maruz kalmış ve 33 kişi hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili Gülşen Orhan’da bu ikinci çığda karlar altında kalmış, yaralı olarak kurtarılarak, Çatak Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış daha sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilmişti.

İkinci çığ felaketinde Orhan’ın şoförü Siyabend Dayan ise hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilişim