CNN Türk muhabirinin deprem bölgesinde yaptığı canlı yayın sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Sıcacık çadırlarında mutlu olarak yaşamaya devam ediyorlar diyen muhabir Ferit Demir yaptıklarından sonra sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlardan özür diledi.

Elazığ'da yaşanan 6,5 şiddetindeki depremde 25 vatandaşımız hayatını kaybederken 1300'e yakın insanımızın da yaralandığı belirtildi. Bu yaşananlar sonrasında çoğu vatandaşımız geceyi sokaklarda ve kendilerine verilen çadırlarda geçirdi. CNN Türk muhabiri ise yaşananların hemen ardından bölgeye giderek halkın nabzını tuttu.

Ferit Demir bir çadırın içerisine girerek içeridekilere bu durumunda mutlu olup olmadığını sorarak devletin hemen depremzedelerin yanına olduğu mesajını iletti. Ancak sosyal medyada vatandaşlar bu yaşananlara hemen tepki gösterdi.

Sıcacık Çadırlarında Mutlular

CNN Türk muhabiri depremzedelerin sıcacık çadırlarda kaldığına değinerek insanların mutluluk içerisinde olduğunu anlatmaya çalışırken aslında olayları başka bir yöne çektiğinden habersiz sunumuna devam etti. Çadırlardaki manzaradan insanların ne kadar mutlu olduğunu söyleyen Demir, dün gece vatandaşların sokaklarda kaldıklarını ancak şimdi evlerinin yanına çadır kuranların mutlu bir hale büründüğünden bahsetti.

Sosyal medyadan gelen tepkiler sonrasında bir açıklama mesajı yayınlayan Demir, kimsenin adamı olmadığını söyleyerek bu işi sadece gazetecilik refleksi ile gerçekleştirdiğini ifade etti. Aklında başka bir düşünce olmadığını beyan eden Demir, yaranma niyetinde bir insan olarak hareket etmediğini de belirtti.

Editör: TE Bilişim