T24 yazarı Tolga Şardan, Ankara'nın Altındağ ilçesinde meydana gelen olayları kaleme aldı.

Şardan yazısında, “Suriyelilerin üzerine bir de Afganlar girmeye başladı sınırlardan. Soylu’nun 2019’da bu açıklamasına bakarsak, ‘gelen Afganlardan da bilgisi var’ diye düşünebiliriz.” İfadelerini kulandı.

Şardan'ın bugünkü yazısından bir bölüm şöyle:

Bölgede yaşayan Türklerle, sığınmacılar arasında sık sık kavgalar yaşanmıyor değil.

Salı gecesi parkta çıkan kavgada Suriyeli mülteci tarafından bıçaklanan iki gençten 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın yaşamını yitirmesi, bölgedeki yerel halk ile Suriyelileri karşı karşıya getirdi.

Cinayet, bir kez daha çatışmaların başlamasına neden oldu.

Bir kez daha diyorum, zira daha önce de yine Altındağ sınırları içinde Suriyelilerin yoğun biçimde ikamet ettiği Önder ve Battalgazi Mahallesi’nde asayiş sorunu odaklı çatışmaya varan kavgalar yaşanmıştı.

Olayların pek çoğu günlük olarak polisin müdahalesiyle yatıştırılıyor.

Ama zaman zaman polisin yetemediği, sonrasında silahlı çatışmaya dönüşen olaylar da yaşanıyor. Geçmişte yine Önder ve Battal Gazi Mahallesi’nde büyük olaylar yaşanmıştı, hatırlarsanız.

Muhtemel ki, Yalçın’ın yaşamını yitirmesi son olay da olmayacak. Salı gecesi iki grup arasındaki başlayan olayların cinayetle sonuçlanmasının ardından çatışmalar çarşamba gecesi yeniden alevlendi. Bu kez, yerel halk Suriyelilere ait iş yerleri ve evleri taşladı...

Pandemi öncesinde hükümetin Suriyeliler başta olmak üzere ülkede kaçak yaşayan göçmenlere yönelik özel bir çalışması vardı.

Hükümet, 12 Temmuz 2019’dan itibaren bilhassa İstanbul’da kaçak yaşayan göçmenleri yakalayıp otobüslere bindirip geri gönderme merkezilerine yolluyordu.

Sahi ne oldu o uygulamaya? Şimdilerde hiç duyuyor muyuz ne yapılıyor bu konuda?

İçişleri Bakanı Soylu, o günlerde esip gürlüyordu. Açıklama üzerine açıklama yapıyordu:

“Ben bu ülkenin İçişleri Bakanıyım. Benim ülkemde bilmediğim, kayıtlı olmayan kimsenin yaşamaması lazım.”

Suriyelilerin üzerine bir de Afganlar girmeye başladı sınırlardan. Soylu’nun 2019’da bu açıklamasına bakarsak, ‘gelen Afganlardan da bilgisi var’ diye düşünebiliriz.

Editör: TE Bilişim