Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı'na katıldı. Gündeme dair gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ‘İslam krizde’ açıklaması için "provakasyondur" açıklamasında bulundu.

İşte Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmasından satır başları:


“Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Müslümanların yoğunlukta olduğu bir şehirde yaptığı ‘İslam krizde’ açıklaması açık bir provokasyondur.
Fransız devlet başkanı olarak daha 1 hafta 10 gün önce görüşmelerimizi geliştirelim derken nasıl da çabucak unutuveriyor. Bu açıklamayı yapması kendisine ne denli saygı duyulacağını gösteriyor.
İslam’ın yapılandırılmasından bahsetmesi ise hadsizliktir, edepsizliktir. Bizim ağzımızdan bugüne kadar Hristiyanlığın yapılandırılmasını, Museviliğin yapılandırılması diye bir şey duydunuz mu? Sen kimsin ki ‘İslam’ın yapılandırılması’ diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun.
Aslında Macron Fransa ve Fransız toplumunun içinde bulunduğu krizi perdelemek istiyor.
Bize ve inancımıza yönelik hürmetsizliği asla sineye çekemeyiz. Özellikle de hakkın hatırını 3 günlük dünya hayatında feda etmeyiz. Devlet Başkanları insanların kutsalları ile ilgili konularda söz söylerken kılı kırk yarmalıdır. Macron’un da çok fazla dikkat etmesi gerekiyor. Bunu defalarca kendisine söyledim, ‘Bu işi bilmiyorsun’ dedim.
Kendisinin artık sorumlu bir devlet adamı gibi davranmasını bekliyoruz.
Türkiye olarak asimilasyona ne kadar karşıysak, entegrasyona da o derece kuvvetli şekilde savunuyoruz. Yurt dışındaki kardeşlerimize asla içlerine kapanmamalarını telkin ediyoruz."

Editör: TE Bilişim