MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Dünyayı biçimlendiren beşeriyeti etkileyen fikir akımları arasında en güçlü olanı kuşkusuz insana bakış açısıdır. Öncelikle yapmamız gereken ya durduğumuz yeri gözden geçirmek ya da bakış açımızı temelden kopmadan değiştirmektir. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar alamayız. İnsansız siyaset, siyasetsiz insan, kansız damar, kalpsiz beyin gibidir. Yani yok hükmündedir.

MHP'nin siyasetinde insan merkezdir, millet medeniyettir. Sorun ve şikayetlerin çözümü de mecburiyettir. İnsandan kopuk, milletten ayrık bir siyaset bize uzak ve yabancıdır. İnsanın olduğu her zemin ve saha içinde ya bir sorun ya da bir talep vardır. Mühim olan sorunlara ciddiyetle eğilmek, insan onurunu zedelemeden köklü çözümlerle buluşturabilmektir.

VERGİ USULÜ KANUNU

Geçen hafta TBMM'de önemli bir teklif kanunlaştırılmıştır. 280 sıra sayılı vergi usul kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 65 maddelik kanun teklifi CHP'nin, İP'nin, HDP'nin ve diğerlerinin sorumsuz itirazlarına ve karşı duruşlarına rağmen kabul edilmiştir. Zillet İttifakı havanda su dövmüş, Cumhur İttifakı aziz milleti ile kenetlenmiştir. Bu kanun ile birlikte mağdur insanlarımızın sesine kulak verilmiş ve gerekliliği yapılmıştır.

Sayıları 850 bine ulaşan vergi mükellefi kardeşimizin talepleri karşılanmış. 50 bin işletmeye vergi muafiyeti getirilmiştir. Esnaflarımıza deyim yerindeyse can suyu verilmiştir. Çiftçilerimize yapılan destek ödemelerinden vergiler kaldırılmıştır. Bugüne kadar alınan vergiler de geri iade edilecektir.

Cumhur İttifakı çiftçi dostudur, esnaf sevgisi ile doludur.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Bir başka düzenlemede sosyal medya alanında gerçekleşmiştir. Sosyal medyada belirli limitler altında gelir elde edenlere ilişkin mükellefiyetler sadeleştirilirken, vergileri ödemelerini sağlayan düzenlemelerde sağlamlaştırılmıştır.

Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, hizmet üretiminde verimlilik sağlanmalıdır. Herkesin mali gücüne göre vergi ödediği adaletli bir vergi sistemi esas olmalıdır. Vergi sistemi ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını dikkate alan dinamik bir yapıya kavuşturulmalıdır. Bu çerçevede yatırım yapan insanlarımıza, istihdam, üretim ve ihracat sağlayan müteşebbislerimize yönelik vergi indirim ve kolaylıklarını içeren bir program uygulanmalıdır.

BABACAN'A TEPKİ

Selamsız ve sevimsiz bir siyaset devşirmesi şahsıma yönelik, 'Bahçeli krizlerin ortağıdır' demiş. Halt etmiş. Küçük aklının dibini sergilemiş. Ortada bir kriz yoktur. Velev ki olsa bile bundan memnun olamayız. Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olarak gerekirse hesap veririz. Ön kapıda sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına destek imzası verip, arka kapıyı dolanınca sayın Abdullah Gül'ün adaylığı için siyaset yapan siyaset kalpazanları bizi anlayamaz, tanımlayamaz, kavrayamaz. Biz krizlerin ortağı değiliz, insanımızın dert ortağıyız. Alnı lekeli, vicdanı lekeli bir şahsın sözleri değersiz olmakla birlikte, ayaklarımızın altındadır. Varsın konuşsun siyasi fukara. Onun ve 5 yaşından beri 'ülkücü' olduğu ileri süren Serok Ahmet'in acilen akıl ve ruh kontrolünden geçmeleri, durum vahimse uzun bir süre yatılı olarak kalmaları siyaset ve toplum huzuru adında tavsiyemdir.

Bir süredir İstanbul'un bazı ilçelerinde kağıt toplayıcı kardeşlerimiz ile ilgili istenmeyen şeyler yaşandığını görüyoruz. Bunu da Kılıçdaroğlu'nun kaşımaya çalıştığını görüyoruz. Kılıçdaroğlu garibanın yanında olduğunu söylüyor. Buna kendisi bile inanmıyor, kimseyi de inandıramıyor.

Çalışanın iyisi kötüsü olmaz. Rızkın iyisi kötüsü olmaz. Kağıt toplayıcı kardeşlerimizi rahatlatmak değil, daha insani şartlarda çalışmalarını sağlamaktır. Kılıçdaroğlu abuk sabuk konuşacağına bu işin kaynağına inmelidir. Biz bunun derinliğini 2010 yılında görüşmüştük. Okulsuz her köye bir okul kampanyası başlatmıştık.

Ayrıntılar gelecek...

Editör: TE Bilişim