Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Ali Başkomutanımız İlham Aliyev cenabları; 

28 yıllık bir aradan sonra, sizin dirayetli rehberliğinizdeki şanlı Azerbaycan Ordusunun  Dağlık Karabağ’daki muhteşem galebesinden dolayı tebriklerimizi, teşekkürlerimizi arzediyoruz. Siz Ermeni işgali altındaki kadim Azerbaycan topraklarını işgalden azad ederek hem Azerbaycan’ı hem Türkiye’yi ve bütün bir Türk Dünyasını sevince boğdunuz. Bize bayram sevinci yaşattınız. 1828 yılından bu yana son 200 yıldır sürekli toprak kaybeden, bölünen Azerbaycan, sizin dirayetli liderliğiniz sayesinde ilk defa topraklarını düşmandan geri gayıtmayı başarmıştır. Yüce Allah sizden ve kahraman Azerbaycan ordusundan razı olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. 

Büyük Atatürk’ün dediği gibi “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir” ve Ulu Önderimiz, Umum Milli Liderimiz Haydar Aliyev’in her fırsatta vurguladığı “Biz bir millet, iki devletiz” sözünün önemini her zaman koruyacaktır. 

Ve inanıyoruz ki, sizin liderliğinizde şanlı Azerbaycan bayrağı zirvelerdeki görkemli yerini almaya ve Azerbaycan Cumhuriyeti tarih yazmaya devam edecektir. 

En kalbi duygularla tebriklerimizi iletiyor, hürmetlerimizi arzediyoruz. 

İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Yönetim ve Danışma Kurulu Adına 

Editör: TE Bilişim