Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında yıkılma riski oldukça büyük olan bir bina tamamen boşaltıldı. Elazığ'ın Mustafa Paşa mahallesindeki bina sakinleri ise kısa bir süre sonra devlet tarafından başka bir yere geçici olarak nakledilecek.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte. Elazığ'da Mustafa Paşa mahallesinde bulunan ve oldukça hasarlı olduğu gözlemlenen 5 katlı bir binada yapılan incelemeler tamamlandı ve boşaltılmasına karar verildi. Ekipler bunun yanında binanın çevresinde adım attırmazken geniş güvenlik önlemleri de gözlerden kaçmadı.

42 Bina Hasarlı

AFAD tarafından yapılan son açıklamada bazı illerde yaklaşık 11 bin binada son incelemelerinde tamamlandığı ifade edildi. Bu binalardan bazılarının da yıkıldığı belirtildi. Geride kalan binalar ise orta ve hafif hasarlı olarak sınıflara bölündü. Daha önceden yapılan incelemelerde ağır hasarlı olduğu gözlemlenen 42 binanın yıkıldığı belirlendi. Hasar tespit çalışmalarının ise bölgede devam ettiği bilgisi geldi.

Son gelen bilgiler ışığında ise enkaz altından çıkarılan cesetlerinin sayısının 41'e ulaştığı ifade edildi. Son kontrollerin bölgede halen devam ettiği bilgileri gelirken her ihtimale karşın yıkılan binaların çevresinde de alınan güvenlik önlemleri gözlerden kaçmamakta.

Editör: TE Bilişim