Ramazan Bayramı bu yıl mayıs ayında gerçekleşecek. Her yıl dini bayramlardan önce emeklilerin hesabına bayram ikramiyesi yatırılıyor. 2018 yılında ilk defa başlayan uygulamada geçtiğimiz yıl emeklilere 1.100 TL bayram ikramiyesi verildi. Peki, 2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman verilecek?

Emekli bayram ikramiyesi 2022 yılında da yoğun ilgi gören konular arasında yer alıyor. Emekli bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatırılıyor. Vatandaşlar on bir ayın sultanı ramazan ayına sayılı günler kala bayram ikramiyesi hakkındaki araştırmalarını hızlandırdılar. Prof. Dr. Cem Kılıç, ' Benim tahminime göre emekli ikramiyesi 2000 lira civarına çekilebilir.' dedi. Öte yandan 2500 lira iddiası da gündeme geldi. İşte detaylar

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Emekli bayram ikramiyesi genellikle bayramdan bir hafta önce hesaplara geçiyor.

Bu yıl Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihinde başlayacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Prof. Dr. Cem Kılıç, "Emeklilere ikramiye uygulaması 2018 yılında başladı. 2018'de yılda 2 kere olmak üzere bütün emeklilere 1000 lira bayram ikramiyesi verilmişti. Geçen yılda bu rakam 1.100 liraya Bu sene ise enflasyondaki hareketlilik, memur maaş zamları bu çerçeve üzerinden düşündüğümüz zaman bu sene bu rakamın en düşük emekli maaşına çekilmesi gibi bir talep ortaya çıktı. Hükümet bu talebi değerlendirecektir. Benim tahminime göre emekli ikramiyesi 2000 lira civarına çekilebilir" dedi.

Editör: TE Bilişim