Türkiye'de emekliliği iptal edilen gurbetçiler hükümete büyük tepki gösterdi. Almanya'nın Mainz kentinde toplanan gurbetçiler AK Parti'ye büyük bir eleştiri getirirken SGK mağdurları adına bir de dernek kuruldu.

SGK tarafından emeklilikleri iptal edilen ve mağdur durumda kalan bir grup gurbetçi vatandaş, Almanya'nın Mainz bölgesinde bir araya gelerek hükümete olan tepkilerini dile getirdiler. Emeklilik mağdurları burada toplanarak Kastel bölgesinde yer alan Diyarbakır Restoran'da SGK tarafından mağdur edilen derneği kurdular. Toplantıda başkanlık koltuğuna Nurten Çelik getirilirken ikinci başkan Burhan Duru oldu. 

Yeni Yasayla İptal Edildi

Yurt dışında yaşamakta olan birçok kişinin aynı anda emekli olduğunu kaydeden vatandaşlar SGK yetkililerine bu konuda büyük bir tepki göstererek kendilerine hiç uyarıda bulunulmadığını ve 1 Ağustos tarihinde çıkan yeni yasa ile birlikte emekliliklerinin haksız yere iptal edildiğini savundular.

Kendilerinin bu paraları sokaklardan toplamadıklarını söyleyen vatandaşlar çok zor durumda kaldıklarını yetkililerden bir an önce bu sorunlarına çare bulmalarını istedi. Emekli mağdurlarından bir vatandaş ise 2015 yılında bağlanan aylıklarının geçen süreçte iptal edildiğini ve borçlanmak adına 210 bin lira yatırdıklarını ve artık emekli maaşı alamadıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim