Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni Hamit Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında İBB'ye bağlı olan Şehir Hatları A.Ş. tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İBB bünyesinde olan Şehir Hatları A.Ş. tarafından savcılığa yapılan suç duyurusunda aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuzeni Hamit Erdoğan'ında yer aldığı 4 kişi hakkında hurda hırsızlığı yapıldığı belirlendi.

Suç duyurusu kapsamında Şehir Hatları A.Ş. bünyesinde olan gemilerde bakımlar esnasında ortaya çıkarılan hurdaların hiçbir kayıt geçilmeden şirketin dışına çıkarıldığı ifade edildi. Suç duyurusu yapılan zanlılar arasında ise Erdoğan'ın kuzeni Hamit Erdoğan'ın yanı sıra Zeynep Y., Birol G., Sedat K.'nın da olduğu ve disiplin kuruluna sevk edilerek bu kişilerin ifadelerine başvurulduğu belirlendi.

Savcılıktan Soruşturma

Zanlılardan Sedat K.'nın ifadesinde saha görevlisi olarak çalıştığını ve operasyon müdürlerinden Hamit Erdoğan'dan böyle bir emir alarak yapılan satışlardan bahsettiği ifade edildi. Alınan son bilgiler ışığında savcılık tarafından başlatılan hurda hırsızlığı soruşturması kapsamında müdürlerin dahilinde alınan paraların şahsi hesaplara yatırıldığı ve talimatın ise Erdoğan'ın kuzeni Hamit Erdoğan tarafından verildiği iddia edildi.

Editör: TE Bilişim