TBMM'ye kabul edilen Kanun Teklifine göre, Türkiye'nin birçok bölgesine yayılmış durumdaki 15'e yakın termik santralin bacalarında kullanılması gereken filtrelerin takılmasının 2,5 yıl daha ertelenmesi ön görülüyordu. 23 Kasım'da memurlar.net'te yer alan haberde, TBMM'de kabul edilen bu yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edilmesi gerektiği belirtilmişti.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün MYK toplantısından sonra yaptığı açıklama ile bu yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edildiğini duyurdu.

Yasa mecliste oylanırken “Kabul” oyu veren Ak Parti Milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medaya üzerinden tebrik mesajları yayınladı.

Yasaya “Kabul” oyu veren Ak Parti Kahramanmaraş milletvekillerinin mesajları ise hayli ilginç görüntüler oluşturdu.

Birçok sosyal medya kullanıcısı ise “tebrik edecektiniz neden yasaya evet dediniz?” sorusu altına vekillerin mesajlarının ekran görüntülerini paylaştı.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal şu mesajı paylaştı “Milletvekillerinizin çabalarını ve aziz milletimizin beklentilerini göz ardı etmeyen Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan "önce insan" diyerek Afşin-Elbistan Termik Santralleri'nin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti.”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise “Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan, Milletvekillerimizin çabalarını ve vatandaşlarımızın beklentilerini göz ardı etmedi. Termik Santrallerin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Tüm Kahramanmaraşlılar olarak Cumhurbaşkanımız'a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ak Parti 24., 25. ve 26. dönem Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal ise “Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan önce sağlık, önce insan diyerek Afşin- Elbistan Termik Santrallerinin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum.” şeklinde paylaşımda bulundu.


 

Editör: TE Bilişim