Metin Cihan, Berat Albayrak'ın “Dr.” ünvanını Erişah Arıcan 'sayesinde' aldığını dile getirdi.

Mettin Cihan’ın twitter hesabından yaptığı ilgili tweet dizisi şu şekilde:

Erişah Arıcan’ı tanır mısınız? Albayrak’ın herkese açık mail kutusunda görene kadar ben tanımazdım. Berat bey’in “dr.” unvanını ona borçlu olduğunu oradan öğrendim. Sonra Türkiye varlık fonu yönetiminde Erdoğan ve Albayrak’tan sonra 3. isim olarak onun adını görünce haydaa dedim sonra berat bey istifa etti, Erişah hanım 2. isim oldu.

Ayrıca 2018’den beri borsa’nın başına Erişah hanım getirilmiş. Biliyorsunuz varlık fonu geçen hafta borsa İstanbul hissesinin bir kısmını Katar’a satmıştı. Kişiler ve kurumlar bu kadar iç içe geçince biraz araştırayım dedim.

Tepede işlerin nasıl döndüğünü araştırmaya anlamaya çalıştım. Tüm bunları sizinle paylaşmak için buradayım. Vaktiniz varsa konuyu biraz gerilerden almak istiyorum.

2008'de Berat Albayrak’ın doktora tez danışmanı Doç. Dr. Hasan Eken olmuştur. Berat bey tez izleme komitesine gitmez. Ocak 2009'da Berat bey’e okuldan mail gelir. “Tez danışmanınız Doç. Dr. Hasan Eken sizi çağırıyor.” yazmaktadır. Berat bey oralı olmaz.

Haziran 2009'da okuldan bir mail daha gelir. “Danışmanınız Doç. Dr. Hasan Eken hocamız teziniz ile ilgili yapmış olduğunuz çalışmaları en kısa zamanda kendisine göndermenizi rica ediyor.” yazmaktadır. Berat bey ısrarla tez danışmanı hocasına yanıt vermez.

Ekim 2009'da bir mail daha gelir “Tez danışmanınız olarak Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın atanmasını istediğinizi belirten dilekçeniz onaylandı” yazmaktadır. Berat bey, danışmanının taleplerini yerine getirmektense danışmanını değiştrmek istemiş ve başarmıştır.

2 haziran 2010’da Berat bey’in yeni tez danışmanı Erişah hanım ona bir mail gönderir. Tez izleme komitesinde sunumu yapılacak dosyayı hazırla(t)mış ve göndermiştir. Berat bey şanslıdır. Tezinizi sizin yerinize hazırlayan tez danışmanı herkese nasip olmaz.

28 haziran 2010’da, Erişah hanım, bir yandan Berat bey’in tezini hazırlarken bir yandan da husumetli olduğu şahısla ilgili Ankara’daki toplantıya Berat bey’in müdahale etmesini ister. O dönem hiçbir resmi görevi olmayan Damat Berat olumlu yanıt verir.

Temmuz 2010'da Erişah hanım Berat bey’e “ekteki kod adı bretonwoods olan dosya ile tezi yolluyorum.” der. Yani Berat bey’in yazması gereken tezi danışman hocası yazıp onun onayına sunmuştur. Bu süreçteki hediyeler için teşekkür etmeyi de ihmal etmemiştir.

Aradan geçen sürede Erişah Arıcan, öğrencisi Berat albayrak’a düzenli raporlar vermeyi sürdürmektedir. onun yerine yazdı(rdı)ğı tezin nasıl gittiğini sürekli olarak bildirmektedir.

22 kasım 2010’da tez danışmanı olan hoca, öğrencisine, “tez bitti. sadece düzeltmeler kaldı. yapamayacaksanız, onu da biz yapalım.” diye yazar.

yine aynı tarihli (22 kasım 2010) bir mailden anlarız ki, Berat bey hocasının ona gönderdiği tezdeki düzeltmeleri bile kendisi yapmamaktadır. Mehmet Muş isimli biri, ekibiyle birlikte, onun yerine bu işi halletmektedir. Mehmet Muş ismi tanıdık geldi mi?

Evet Mehmet Muş ismi tanıdık gelmediyse kim olduğunu söyleyelim:

Mehmet Muş, o yıllarda berat bey’e bir kere yanlışlıkla “ağabi” demediği için çok kötü olan biridir. şu an ise ak parti myk üyesi ve grup başkanvekilidir.

Konuyu dağıtmayalım. Erişah hanım’ın Batu ve Güçlü bey’lerden de aldığı destek sayesinde (mailde açıkça ifade edilmiş) Berat bey “dr.” ünvanı kazanır. Batu ve Güçlü beyler’e bakamadım valla. Şimdi ne yaparlar bilmiyorum. siz bulursanız paylaşın lütfen.

Teslim edilmesi gereken tez özetini bile tez danışmanı Erişah hanım öğrencisine gönderir.

Ee bu hizmetleri veren Erişah hanım artık bakan bey’den taleplerde bulunacaktır. Kendince üniversitesindeki sol, mason ve ülkücü kişileri fişleyip Berat bey’e bildirmektedir.

2015 yılına geldiğimizde Erisah Arıcan ile Berat Albayrak arasındaki yazışmaların parti içi faaliyetler ilgili olduğunu görüyoruz. Erişah hanım artık “sayın hocam” diye hitap ettiği Berat albayrak’a kürtlerin “kanaat önderleri” konusunda bilgiler veryor.

Bunları yazmadan önce Erişah Arıcan hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istedim. ama nedense her yerde özgeçmişi 1988 yılında marmara üniversitesi’nde araştırma görevliliği ile başlıyor. Öncesi yok. Deneyin, siz de bulamayacaksınız. Nerede doğdu? Nerede lisans yaptı? Yok.

Uzun süre bulamadım. Kafayı yedim. Bu kadının hayatı araştırma görevliliği ile başlıyor gibiydi. Abartmıyorum. Arayın. Siz de öyle göreceksniz. Neyse sonra bir haberde en azından Mardin Derik’te doğduğunu öğrendim. bu yoklukta çok değerli bir bilgiydi.

Erişah hanım’ın özgeçmişi birçok yerde var ama istisnasız hepsi 1988'de Araştırma görevlisi oluşuyla başlıyor. lisans eğitimine dair hiçbir bilgi yok. saklıyor. neden acaba? bu bilgiyi çok aradım bulamadım. lütfen siz de yardımcı olun.. en azından derikli olduğunu öğrenmiştik. devam edelim.

belki lisansına dair bilgilere ulaşırım diye derik’te iz aradım. bulamadım. ama derikli olduğunu teyit edebildim. hatta bir hemşehrisinin facebook’a “xıdran (hıdıran) aşiretinden erişah arıcan borsanın başına geçti” diye gururla paylaştığını görünce, aşiretini de öğrenmiş oldum.

xıdran aşiretini araştırdım. detaylı bilgiyi deriklilerin bir web sitesinde buldum. içerik pek ilgimi çekmedi ama yazının sonunda imzayı okuyunca bir kez daha haydaa dedim. prof. dr. hasan eken yazmıştı. hani berat albayrak’ın değiştirilen tez danışmanı vardı ya. o da derikliymiş

prof. dr. hasan eken şimdi nerede diye baktım. geçen ay kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olmuş. yani berat albayrak’tan usule uygun tez isteyen hoca bugün kılıçdaroğlu’nun danışmanı.. berat albayrak’ın tezini onun yerine yazan hoca ise bugün varlık fonu yönetiminde ve borsa başkanı.

abi kardeş aynı yerden “dr.” unvanı almış. danışmanların ikisi de mardin derikli. biri şimdi varlık fonu yönetiminde erdoğan’dan sonra ikinci isim, diğeri kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı. not: serhat albayrak’ın tezini arkaplanda erişah arıcan yürütmüş. belgesini az sonra sunacağım

erişah arıcan’ın tez danışmanı olması konusun

da kadir has üniv öğretim görevlisi erhan eroğlu da yardımcı oluyor. mailde “erişah hoca ile 1 yıl içinde dr. berat albayrak olursun” diyor ve serhat albayrak’ın da erişah arıcan desteğiyle dr olduğunu ekliyor.kadir has üniversitesi’nde o dönem öğretim görevlisi olan erhan eroğlu, öğrencisi berat albayrak’a sınav sorularını da gönderiyor. “inşallah bu sefer geçersin” diyor ve mailin sonuna “aramızda kalsın, en yakınlarımız bile bilmesin.” diye bir not düşüyor.berat bey’e doktorasında yardım eden, icabında sınav sorularını bile veren öğretim görevlisi erhan eroğlu’nun talepleri oluyor. örneğin pilot olma hayali varmış ve berat albayrak sayesinde bu hayaline kavuşuyor. bayaa bildiğin işe alınıyor, uçak uçuruyor

neyse, biz yine erişah arıcan’a dönelim. ülkede ekonomik çöküşe imza atıp istifa eden maliye bakanının ve görevden alınan tcmb başkanının tez danışmanıdır. albayrak’ın tezini kendi yazmış. uysal’ın tezinin ise intihal olduğu ispatlanmış. erişah arıcan hâlâ ekonomide yetki sahibi.

ya çok önemli değil ama ısrarla gizlediği için ister istemez merak ediyorum. erişah arıcan lisans eğitimini nerede tamamladı? siz de bulamadınız değil mi? evlenmeden önceki soyadının abdurrahimoğlu olduğu özel mesajla geldi. ama bu da asıl aradığım bilgiye ulaşmama yetmedi.

üç akademisyen, bir öğrencinin tezini yazıp karşılığında hediyeler alıyorlar. erişah arıcan’ı artık tanıyorsunuz. borsayı ve varlık fonunu yönetiyor. diğer ikisi (prof. dr. batu tunay ve doç. dr. güçlü okay) halen marmara üniversitesi bankacılık yüksekokulu akademik kadrosunda.

belki biraz konu dışı olacak ama hepimizin cebinden çıkan bir para her ay erişah arıcan’ın cebine giriyor. adına “huzur hakkı” demişler. başkanlık ettiği borsa istanbul toplantısında miktarı kendi belirlemiş. aylık 24.000 lira.bilgi geldi, mail kutusuna baktım, doğruladım. sıkı durun.. marmara üniversitesi, öğrencilerine “tez nasıl yazılır” dersi vermiş.

koordinatör: erişah arıcan
dersi veren: berat albayrak

diziye fahrettin altun’u konuk ediyoruz. bizbizeyeteriz deyip her vatandaştan 10tl istediğinin ertesi günü erişah arıcan’ın önerisiyle diğer maaşlarına ilave olarak başkan erişah hanım’a 24000, yk üyesi fahrettin bey’e 18000 aylık huzur hakkı ve vergiden muafiyet kararı almışlar.

Editör: TE Bilişim