HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın skandal sosyal medya paylaşımı büyük tepki çekti.

1915'teki tehcir üzerinden Talat Paşa'yı Hitler'le kıyaslayan ve caddelere isminin verilmesinden rahatsız olan HDP'li Paylan, Türkiye'nin bugünkü durumu için de ağır bir benzetme yapması tepkilere neden oldu.

HDP'li Paylan'ın Twitter paylaşımı şöyle:

"106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya'da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye'de yaşıyoruz."

Türk karşıtlarıyla aynı dili kullanan Ermeni Garo Paylan'a takdir toplayan cevap İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan geldi.

Ümit Özdağ, "Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine" dedi.

Özdağ, "Talat Paşa vatansever Ermenileri değil, senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" ifadelerini kullandı.

HAYKO BAĞDAT DA TOPA GİRDİ

Bir röportajında kendisini "Profesyonel Ermeni" diye tanımlayan organizatör yazar Hayko Bağdat da Ümit Özdağ'ın tweetini alıntılayarak, "Alçak, haddini bil" diye Özdağ'a hakaret etti Hayko Bağdat'ın paylaşımına Türk milliyetçilerinden tepki yağdı.

DEVA PARTİSİ'NDEN GARO PAYLAN'A DESTEK

AKP 23. dönem Batman Milletvekili ve Deva Partisi Kurucusu Mehmet Emin Ekmen de HDP'li Garo Paylan'a destek verdi. Özdağ'ın Paylan'a verdiği cevabı alıntılayan Ekmen, "Her kelimesi facia olan bu tweetin sahibi bir parti kurma girişimi içinde. Kısa bir süre sonra bu fikirlerinin(!) kitlesel desteğini göreceğiz. Şu anki beklentimiz ise yargının görevini yerine getirerek bu saldırının suç unsurları içerip içermediği yönünde inceleme başlatması" dedi. HDP'nin misyonunu üstlenmeye çalışan Deva Partili ismin Garo Paylan'a verdiği destek dikkat çekti.
 

Editör: TE Bilişim