GÜNBOYU Burak DEMİRBAŞ’ın özel haberine göre,

Dün gece yerel saatle 01:00 sularında ateşkese rağmen Ermenistan'dan Azerbaycan'ın en büyük kentlerinden biri olan ve sivil yerleşim yerlerinin de yoğunlukta olduğu Gence kentine balistik füze ile saldırı gerçekleştirildi.
Saldırı yapılan bölgede 4-5 katlı binalar da bulunuyordu. Saldırı esnasında gerçekleşen yıkımda enkaz altından şimdiye dek 13 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

"CANSIZ BEDENİNE ELİM DEĞDİ"

O dakikalarda bölgede bulunan CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk yıkıma ilişkin bilgiler verdi. Enkaz altında kalan insanların çıkarıldığı anlar anbean görüntülendi. O esnada Öztürk enkaz altından üçücük bir bebeğin çıkarıldığını söyledi. Öztürk şunları kaydetti:
Yüzü kanlar içindeydi. Cansız bedenine elim değdi. Kanım dondu, cidden nasıl hala durabiliyor insanlar. O kadar kötüydü ki."

ENKAZDAN FOTOĞRAF ALBÜMLERİ ÇIKTI

Yine CNN Türk ekranlarına yansıyan görüntülerde enkaz altından aile fotoğrafları çıktı. Albümü eline alan ve bölgeye yardım için geldiğini söyleyen bir Azeri vatandaşı ise, elindeki albümü göstererek uluslararası topluma neden sessiz kaldıklarını sordu.
 

15 yaşındaki Nigar Esgerova'ya ait kimlik

YARIN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, gün ışığı ile beraber Nigar Esgerova isimli bir kız çocuğunun parçalanmış kimliği fotoğraflandı. Yarın doğum günü olan ve 15 yaşına girecek olan Nigar'ın ve kimlikte gözüken adıyla babası Azer Esgerov'un yaşayıp yaşamadığı ise bilinmiyor.

Editör: TE Bilişim