FETÖ’nün Elazığ avukatlar sorumlusu Abdullah Önder Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Önder ifadesinde Muhsin Yazıcıoğlu cinayetinin FETÖ tarafından yapıldığına inandığını, kimseye güvenemediği için bugüne kadar hiçbir anlatmadığını, dosaynın yeniden açılması ile kendi isteği ile gelip ifade verdiğin anlattı. Ayrıca FETÖ’nün Elazığ avukatlar sorumlusu Abdullah Önder, HTS ve ByLock yazışmalarının getirlmesi durumunda söylediklerinin doğru olduğunu göstereceğini, ifade etti. Önder, ‘adı geçenler konuşursa olay çözülecektir’dedi.

Abdullah Önder, 2004 yılında Elazığ’da FETÖ’ye girdiğini söyledi. 2014’te FETÖ’nün Elazığ’daki avukatların sorumluluğunu aldığını açıklayan Önder, 2 Mayıs 2017 tarihine kadar bu görevde kaldığını ifade etti.

15 Temmuz’dan sonra firara yaşadığını, örgüt üyesi avukatlarla görüşmeye devam ettiğini, eşinin FETÖ’den dolayı tutuklandığını, 2 Mayıs 2017 günü teslim olduğunu ve 37 gün hapis yattığını, şuan içinse FETÖ’den yargılandığını söyledi.

Abdullah Önder, Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti ile ilgili olarak 8 Mayıs 2018’de tanık olarak ifade vermek için başvuruda bulundu. Savcılığa sevk edilen Abdullah Önder, 2014 yılında Yazıcıoğlu dosyasından gizlilik kararının kalkmasından sonra FETÖ içerisinde büyük bir paniğin yaşandığını anlattı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun son görüntüleri

Abdullah Önder, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşürülmesinden sonraki, hayattayken çekilmiş son görüntülerin olduğunu ve bu görüntülerin Avukat Mustafa Atalar’da olduğunu bunu görmek istediğini Atalara aktardığını ifade etmiş.

Avukat Mustafa Atalar’ın ise bu görüntüleri gösterme yetkisinin olmadığını söylene Önder, görüntülerin bir flash bellekte ve Bank Asya’nın Elazığ şubesinde kiralık kasada kilitli olduğunu açıkladı. Bank Asya’ya el konulacağı haberleri üzerine Avukat Mustafa Atalar kıralık kayaı boşalttığını, Belgeleri ve flash belleği il imamı Mehmet Durakoğlu’na teslim ettiğini söyledi.

25 Mart 2009’da cinayete kurban giden Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu ‘Devletin içine çete sızmışsa ne gerekiyorsa yaparım’ demişti.

Şeytanın dünyaya yansımış hali Fetullah Gülen ise Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit edilmesinden birkaç gün sonra, ‘Aldanırsanız böyle kurban gidersiniz, bir perşembe günü akşamı vefat edersiniz, bir cuma günü cenazenize ulaşırlar’ demişti.

Editör: TE Bilişim