17 Mart’ta tutuklanıp Silivri Cezaevine konulan Gurbanoğlu, 15 gündür açlık grevindeydi. Fenalaşınca ambulansla Silivri Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi. Gurbanoğlu’nun ciğerlerinde büyüme olduğu tespit edildi.

52 yaşındaki Mansimov, 1998 yılında Türkiye’ye yerleşmiş 2007 yılında “Gurbanoğlu” soyadını alarak Türk vatandaşlığına geçmişti.

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun ortağı Levon Termenzhyan'nın ABD hazinesini 1 milyar dolar dolandırmak iddiasıyla yargılandığı Salt Lake City Federal Mahkemesi'nde görülen davada suçlu bulundu.

Palmali Holding Yönetim Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun daha önce Levon Termenzhyan ile ortak olduğu ile ilgili iddialara karşı, Azerbaycan basınında sert bir şekilde cevap verirken "Hiç bir Ermeni yanıma bile yanaşamaz. Bu tür iddialar Ermeni Diasporası'nın bana attığı iftiralardır" demişti. Hatta daha da ileri giden Palmali'nin patronu Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, "Üç göbekten Ermeni olanı bile yanımda çalışamaz, yanıma yaklaşamaz. Azerbaycanlı bir kişi Ermenilerle işbirliği yaparsa o Azerbaycanlı değildir. Haindir." diyerek Levon Termenzhyan ile olan ortaklığını inkar etmişti.

LEVON TERMENZHYAN İLE ORTAKLIĞINI HABERERK İSBATLAMIŞTI

Levon Termendzhyan'ın oğlu George Termendzhyan, Salt Lake City Federal Mahkemesi'nde görülen davada, Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimıov Gurbanoğlu'nun babası ile ilgili açıklamalarına cevap verirken; “Mubariz Mansimov bizim partnerimizdi. Mansimov ile 2016 yılında babamın talimatıyla Kaliforniya merkezli Palmali USA LLC isimli şirket kurduk. Mubariz'in söyledikleri doğru değildir.” diye açıklama yapmıştı.

George Termendzhyan’ın amcası ise yaptığı açıklamada, Palmali USA LLC Şirketinin ABD'nin Kaliforniya Eyaletinde kurulmasına, Levon ile Mubariz'in karar verdiğini belirtti.

Lev Aslan Dermen’e yakın kaynaklardan Palmali USA LLC ile ilgili alınan bilgiye göre; "ABD Kabotaj'ında taşıma yapmak amacıyla, ABD'de inşa edilmiş petrol ve ürün tankerlerinin içinde bulunduğu filoyu, Mubariz Mansimov kiralayacak veya satın alacaktı. Levon Termendzhyan ise Pentagon ve NATO taşıma kontratlarını PALMALI USA LLC şirketi adına organize edecekti" diye konuştu.

PALMALİ USA LLC ŞİRKETİ, 2016 YILINDA KALİFORNİYA'DA KURULDU

ABD Hazinesini sahte belgeler ile 1 milyar dolar dolandırdığı iddiasıyla 2018 ağustos ayında FBI'nın yaptığı bir operasyonla tutuklanan Ermeni asıllı Levon Termendzhyan ile ortakları Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerin, İstanbul merkezli petrol taşıma şirketi Palmali Denizcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu ile 27 Ekim 2016 tarihinde 201630710161 Sicil numaralı PALMALI USA LLC isimli şirketinin, petrol ve ürün taşımacılığı, bio dizel taşımacılığı ve kargo taşımacılığı yapmak amacıyla gemi işletmeciliği şirketinin kurduğu biliniyor.

Kaliforniya'da ham petrol taşımacılığı yapmak amacıyla faaliyette bulunduğu, Kaliforniya Eyaleti Devlet Sekreterliği tarafından 18 Kasım 2016 tarih ve 16-499992 numaralı evrak numarasıyla kurulan PALMALI USA LLC Şirketinde, Levon Termenzhyan'ın oğlu George Termendzhyan Genel Müdür olarak atandığı belirtilirken, şirket merkezinin 1234 W Cowles St, Long Beach, CA 90813 olduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilişim