Türkiye’deki orman yangınlarının ardı arkası kesilmiyor. Orman yangınlarına ilişkin kardeş ülke Azerbaycan, ülkemizden maddi manevi desteğini esirgemedi. Azerbaycan 6. Dönem Milletvekili Ganira Paşayeva Haberiniz.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hande Karacasu’ya Türkiye’deki orman yangınlarıyla ilgili geçmiş olsun dileklerini iletti. Paşayeva orman yangınlarıyla ilgili “Türkiye’nin yangınlarında bizim yüreğimiz de yanıyor” ifadelerini kullandı.

Paşayeva’nın iletisi şöyle:

28 Temmuz’dan bu yana ülkenin 21 ilçesinde 63 orman yangını kaydedildi. Yangınlarda en az 4 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de hastanelere kaldırıldı. Öncelikle Allah’tan rahmet, ölenlere sabır diliyorum!

Ülkedeki yangınların nedeninin farklı versiyonlarını onaylamadan veya çürütmeden, odak noktasının yangınların bir anda tamamen kontrol altına alınması ve mümkün olan kayıp miktarının azaltılması olduğunu vurgulamalıyız. Olayın nedeni ne olursa olsun, şimdi asıl görev yangını söndürmek, yaraları sarmak ve hasarı onarmak için adımlar atmaktır. Bu aşamada ülke halkının birliği ve Türk hükümetinin kararlı adımları büyük önem taşımaktadır. Türkiye’deki dayanışma gurur verici. Aynı şekilde, her zaman olduğu gibi, hükümetimiz ve halkımız ve Azerbaycan cumhurbaşkanı, Türkiye ile işbirliği ve işbirliğinde özellikle değerlidir. Bir kez daha, tek bir milletin iki milleti olduğumuzu, sevincimizin ve üzüntümüzün aynı olduğunu gösteriyoruz.

Kardeş ülkeyi vuran ve felaketlere yol açan yoğun orman yangınları bizi derinden üzüyor. Elbette hükümetin kararlı kararları, halkın dayanışması, kardeşlerin ve gerçek dost ülkelerin desteğiyle yangınlar söndürülecektir. Sevgili Türkiye’miz de bu felaketle başa çıkacak, yeni bir başarı örneği oluşturacaktır.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın görevi gereğince, ülkemizdeki orman yangınlarını söndürmesine yardımcı olmak ve daha geniş açılımları önlemek için kardeş ülkeye gönderilecektir.
Uyumlu devlet kurumlarımız Türkiye’nin yan karşılaştırmalarıyla çoktan irtibata geçti ve en kısa sürede ülkeye yardım ekipleri gönderilecek.
Bir kez daha, kardeş ülkeyi geçti!
Seninleyiz, Türkiye!
Ormanınız yanarken, kalplerimiz yanıyor."

Editör: TE Bilişim