Sonraki süreçte sosyal medya hesaplarından çağrıda bulunan Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla’ya Sağlık Bakanı cevap vermiş, ambulans uçakla Gülüşken Türkiye’ye getirilmişti.

Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla Gülüşken CNN Türk’e yaptığı açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Leyla Gülüşken yaptığı açıklamada babasının hastalandığını, doktorların eve geldiğini ve durumunun çok ciddi olmadığını bunun içinde eve gönderildiğini söyledi.

Leyla Gülüşken CNN Türk’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri  kullandı “Durumu ciddileşince hastaneyi aradık. Ateşi kırıktı hastaneyi aramak zorunda kaldık ve durumun ciddi olduğunu belirttim o zaman bir doktor gönderdiler eve doktor gelip kontrol ettikten sonra durumun gerçekten ciddi olduğunu görünce eve  ambulans çağırıldı. Ambulansla babam hastaneye götürüldü biz babamla birlikte olamadık yasaktı. Bundan 1 saat sonra babam beni aradı COVİT 19 teşhisinin konulduğunu söyledi. “Kızım gelip beni alır mısın?” dedi.  “Hastanede yatamıyorum”dedi. Bu duruma ben tepki gösterdim. Doktorla konuştum doktor bana, durumunun çok ciddi olmadığını, daha akciğerlere kadar inmediğini nefes alabildiğini söyledi. Ben de ilaç tedavisini sorduğumda sadece ağrı kesici verileceğini söyledi.” 

İsveç’in eve gönderme tedavi yöntemini Türkiye’nin yoğun olarak kullandığı bir yöntem olduğu biliniyor.

Açıklamadan da anlaşılacağı üzere İsveç’te hiçte öyle ilk anlatıldığı gibi bir vurdumduymazlık yapmadığını, Türkiye’de de olduğu gibi hasta çok ağır değilse evine gönderildiği bir uygulama mevcut.

Sağlık Bakanlığı bu durumu şova çevirdi

Leyla Gülüşken’in twitter hesabında yaptığı çağrı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cevap vermesi, ambulans uçağın İsveç’e gitmesi, hastayı alıp dönmesi tam anlamıyla baş döndürücü bir hızla gerçekleşti.

Son yılların en verimli şovu olarak değerlendirilen Emrullah Gülüşken olayı tarihe not olarak düşüldü.
 

Editör: TE Bilişim