Haberiniz yazarı Hande Karacasu “Ümit Özdağ’a saldıran Avukat, Rahip Brunson’un ortağı çıktı!” başlığıyla kaleme aldığı yazısında önemli bilgileri paylaştı.

Karasu’nun yazısı şu şekilde:

Türk ekonomisine yapılan harcamalar ve oluşan işsizlik ile ciddi bedel ödeten Suriye sığınmacıların Suriye’ye dönmesini öncelikli FETÖ istemiyor.

İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunan Mülteci Medyası’nın fahri avukatı, Uluslararası Af Örgütü “onursal” başkanı avukat Taner Kılıç’ın, FETÖ üyesi olmaktan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını yazmıştık.

Kendisini “insan hakları savunucusu “ olarak tanıtan Taner Kılıç, hem FETÖ hem de PKK adına suç işlediği iddiası ile yargılanan ancak ABD eski Başkanı Trump’ın araya girmesiyle Türkiye’den özel uçakla ABD’ye gönderilen Rahip Brunson’ın temas kurduğu isimler arasında da yer alıyordu.

Brunson iddianamesinde kilisede PKK ile Gülen Cemaati’ni “övücü ve bölücü içerikli konuşmalar” yapmakla suçlanmıştı.

Brunson’un görüştüğü iddia edilen kişiler:

FETÖ’nün Ege Bölgesi sorumlusu Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa

“FETÖ üyesi olmak” suçlamasıyla yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yöneticilerinden avukat Taner Kılıç

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından yurt dışına firar eden Ömer Karagöz

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Karabağlar Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Oğuzhan Türkkan

KHK ile kapatılan Şanlıurfa’daki Ortadoğu Sağlık Merkezinin sahibi ve FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden firari sanık İbrahim Halil Baysal.

Bu ağın bir başka kolu da FETÖ davalarını eleştiren Yeni Akit yazarı Kenan Alpay’ın da aralarında bulunduğu Haksöz Haber ekibi.

Haksöz haber, 11 Ağustos 2018’de yayınladığı Rahip Brunson ve Av. Taner Kılıç Davalarını Yeniden Düşünmek adlı yazıda Rahip Brunson’un masum bir rahip, Avukat Taner Kılıç’ın da Brunson ile sadece 5 dakika görüşen bir , “insan hakları savunucusu” olduğunu savunuyor.

Aynı Haksöz Haber, 16 Aralık 2019’daki yazısında “Ümit Özdağ Muhacir Nefretini Cumhuriyet’e Kusmuş! “, 06 Ağustos 2020 tarihli yazıda da “Yalanlarıyla meşhur ırkçı Ümit Özdağ alay konusu olmaktan usanmıyor!” başlıklarıyla sistematik olarak Özdağ’ı hedef gösteriyor.

Editör: TE Bilişim