Halk Tv internet sitesi "Nüfusa oranla en fazla ve en az aşılama yapılan iller belli oldu" başlıklı haberinde Tunceli'den yazan yerleri  "Dersim" olarak değiştiridi.

Haber şöyle sunuldu:

"AA'nın aktardığına göre, nüfusuna oranla en fazla kişinin aşılandığı şehir yüzde 29,32 ile Edirne oldu. Bu ili yüzde 28,72 ile Çanakkale, yüzde 27,89'la Balıkesir, yüzde 27,63'le Sinop ve yüzde 26,97'yle Muğla izledi.

Bu şehirlerin ardından en az bir doz aşı yapılanların oranının yüzde 25'ten fazla olduğu iller sırasıyla Dersim, Kırklareli, Giresun, Kastamonu ve Amasya olarak kayıtlara geçti.

Bu oran Dersim’de yüzde 26,78, Kırklareli'nde yüzde 26,73, Giresun'da yüzde 26,59, Kastamonu'da yüzde 25,18 ve Amasya'da yüzde 25,16 oldu. Verilere göre, ancak 10 ilin nüfusunun yüzde 25'ten fazlası aşılanmış oldu."

Kendi tarihini "katliamcılık"la suçlayan son CHP'li Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal sosyal medya hesabından “Unutmadık, asla unutmayacağız! Dersim katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum" diye yazınca büyük tepki çekti.

Ancak CHP yönetiminden Sarıbal'a destek geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Biz Dersimli bir ailenin çocuğunu genel başkan yaparak Dersim ile helalleştik" diyerek Sarıbal'a destek verdi ve AKP cephesinden gelen "Bugüne kadar Dersim özrü dilemediniz" tepkilerine yanıt vermiş oldu.

Editör: TE Bilişim