Halkevci kadınlar Adalet Bakanlığı'nda eylem yaptı: 'Kadın düşmanı politikalara karşı isyanımız var'

Halkevci kadınlar Adalet Bakanlığı'nda eylem yaptı: 'Kadın düşmanı politikalara karşı isyanımız var'
Ankara'da Halkevci kadınlar, artan kadın cinayetlerine tepki olarak Adalet Bakanlığı'na mor boya attı ve kadın düşmanı politikaları protesto etti.

Ankara'da Halkevci kadınlar, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine karşı Adalet Bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirdi. 'Kadın düşmanı politikalara karşı isyanımız var' diyen kadınlar, Adalet Bakanlığı binasına mor boya attılar.

Eylemciler, Meclis çalışanı Saliha'nın, boşanma aşamasında olduğu ve hakkında defalarca uzaklaştırma kararı aldırdığı Salih Akkuş tarafından öldürülmesini hatırlatarak, 'Saliha'nın ölümü göz göre göre geldi' şeklinde açıklama yaptılar. Trabzon'da Sinem'in boşanma aşamasında olduğu Ali Somun tarafından, İstanbul'da ise Ayşe Tokyaz'ın cansız bedeninin bir valizin içinde yol kenarına atılmış olarak bulunmasının da altını çizdiler, yaşananları 'münferit değil, sistematik kadın kıyımı' olarak nitelendirdiler.

Bakanlık önündeki açıklamada, 'Bir ayda 31 kadın, 2025 yılının ortasında 259 kadın katledildi' denilerek, yaşananların koruyucu önleyici tedbirlerin yetersizliğinden ve kadınlara dayatılan güvencesizlikten kaynaklandığı belirtildi. Kadınlar, 'Aile yılı' ilan edenlerin ve nüfus politikalarıyla kadınların bedenleri üzerinde söz sahibi olmaya çalışanların, kadın cinayetlerine karşı 'sıfır tolerans' diyen AKP iktidarını kadın düşmanı politikalar uygulamamakla suçladılar. Adalet Bakanlığı'na bir yılda kaç kadının tedbir kararı aldırdığı, kaçının bu kararlara rağmen öldürüldüğü ve kaç şüphelinin etkin bir şekilde soruşturulduğu soruları yöneltildi. Aile Bakanlığı'na ise 'aile yılı' adı altında kadın düşmanı politikalar uygularken kaç kadının ailesi tarafından katledildiğinin sorulduğu vurgulandı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.