Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın 'lise diplomasının sahte olduğuna' ilişkin mahkeme kararı haberlerine ve Hamza Yerlikaya'nın daha sonra bu konuda yaptığı açıklamalara ilişkin haberlere, "kişilik hakları ihlali" gerekçesiyle bugün erişim engeli getirdi ve kaldırılmasına karar verdi.

KAFASI ÇOK KARIŞIK

Erişim engeli getirilen sitelerden biride Habererk.com’da yer alan “Hamza Yerlikaya’nın diploma sahteciliğini Türkiye Gazetesi yazmış!” başlıklı haber.

Türkiye Gazetesi’nin arşivinde yer alan 15 Ekim 1999 tarihli haberde Hamza Yerlikaya, sahte diplomayla üniversiteye kayıt yaptırdığı suçlamasıyla 8 yıl hapis cezasıyla yargılanması yer almıştı.

Haber linki şu şekilde “https://www.turkiyegazetesi.com.tr/Genel/a25036.aspx

Türkiye Gazetesi’nin arşivinde yer alan haberde şu ifadelere yer verilmiş

“Milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın, üniversiteye sahte lise diplomasıyla kayıt yaptırarak "Resmi belgede sahtecilik yaptığı" iddiasıyla 8 yıla kadar ağır hapis istemiyle hakkında açılan davada yargılanmasına devam edildi. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına, Yerlikaya ile avukatı Özdemir Özok katıldı. Yerlikaya, savunmasında ortaokul mezunu olduğunu belirterek, 1995-1996 yıllarında tanıdığı genç bir şahsın, kendisine lise diplomasını sağladığını öne sürdü. Diploma ile Gazi Üniversitesi'ne kayıt yaptırdığını anlatan Yerlikaya, genç sahsı tanımadığını ve diploma için herhangi bir para ödemediğini de öne sürdü. Mahkeme Başkanı Mustafa Batu, Yerlikaya'nın nüfus ve sabıka kayıtlarının geldiğini bildirdi. Başkan Batu, diploma aslının G.Ü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan istenmesine, bilirkişi incelemesi konusunun sonra düşünülmesine karar verildiğini belirterek, duruşmanın ertelendiğini açıkladı.”

HABERERK’E ENGEL VAR TÜRKİYE GAZETESİNE YOK

Habererk’ta yayınlanan habere alınan Erişim Engeli Kararına rağmen Türkiye Gazetesi’in yer alan habere ilişkin işlem yapılmaması, Hamza Yerlikaya’nın kafasının karışık olmasına yorumlandı.

Hamza Yerlikaya’ya tavsiyemiz avukatı ile bu konuyu bir daha konuşması olacaktır.

Editör: TE Bilişim