Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Yeniçağ TV’de gazeteci Fatih Ergin’in sorularını yanıtladı.

Avcı, Peker’in iddialarının arka planına yönelik çarpıcı yorumlarda bulunurken, çok konuşulacak bir iddiayı da gündeme getirdi.

Avcı, Sedat Peker’e operasyon yapılmasının nedeni olarak, “Yerine başka bir ismin hazırlanıyor olabilir” dedi.

Ergin’in, “Bu öngörünüz yoksa gözleminiz mi? Hazırlanıyorsa yeraltı dünyasında bilinen isimlerden biri mi hazırlanıyor veya tabiri caizse yeni bir yeraltı markası mı doğacak?” demesi üzerine “Bu benim öngörüm” şeklinde cevap verdi.

Avcı’nın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Bu benim yaşamımdan gördüğüm öngörülerim. Hiçbir resmi kurumla görüşmüyorum. Emniyet ile de bir bağım kalmadı. Hiçbir emniyet mensubu ile görevle ilgili konuşmam. Ama şöyle bir şey var. Şimdi siz, olaylara dönüp baktığınız zaman hiçbir şey bilmenize gerek yok. Sadece mantık yürüterek her şeyi çözersiniz. Bu sahada böyle etkin bir insan var. Bu etkin insan uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Niçin olabilir bu? Bu kişinin rahatsız ettiği işler, kişiler vardır. Onlar korunmak isteniyor olabilir.

Sedat Peker, son zamanlarda ne işlerle uğraşıyordu? Belki çok büyük bir olaya müdahil olmuştu. Müdahil olduğu olayda belki bazı menfaatler zedelendi. Belki gruplar rahatsız olacaktı. Bunun uzaklaştırılması gerekiyordu. Nasıl uzaklaştırılması gerekiyordu? 'Git bakalım' dendi. Tüm bunlar yapılıyorsa, Sedat Peker'in uğraştıklarıyla ilgili bir sıkıntı var demektir. Mesela Sedat Peker, bir grupla ilgili çok ciddi çalışma yapıyor. O grubu kollayan ve devlette yer alan kişiler, Sedat Peker'den onları uzaklaştırmak isteyebilirler. En basit halini söylüyorum. Böyle bir şey de olabilir. Türkiye'de mafya çıkacaksa çıkar. Herkes bir faaliyet gösterebilir. Ama Sedat Peker'in uğraştığı iş, birilerini rahatsız ediyorsa o yüzden uzaklaştırmışlardır. Bunu Sedat Peker, bilir. Sedat Peker ile ilişkisi olan insanlar bilir veya bu operasyonu düzenleyenler bilir. Onlar konuşmadığı müddetçe biz sadece yorum yaparız. Asıl soru; Sedat'ın uzaklaştırılmasındaki niyet. o niyet; gitsin, şu anda uğraştığı kişilerle ilgili korunmak, kollanmak istenen bir şey var diye düşünüyorum. Yoksa yakalanmak istense, suç işlemişse yakalarsınız. Uzaklaştırma niyetinin farklı bir şey olduğunu düşünüyorum ben. Onları kendileri konuşması lazım.”

Editör: TE Bilişim